Четвер , 28.03.2024

Тернополян більше не мучитиме алергія на тополиний пух (ФОТО)

В парку Шевченка викорчовують 50-літні тополі. Дерева замінять на ділянці від дитячого майданчика до алеї в напрямку до пам’ятника С. Бандери.

– В парку Шевченка район підвищеної вологості. – зазначив начальник управління ЖКГ Олег Соколовський. – Для того, щоб отримати тінь та зменшити вологість насаджуються у Тернополі  дерева з великою листковою площею – катальпи.

Нагадаємо, ремонт пішохідної доріжки розпочали навколо острівку “Чайка” в парку Шевченка.

Роботи з видалення старих дерев вже розпочались. Натомість будуть висаджені молоді катальпи у рамках започаткованого в минулих роках у Тернополі екологічного вектору під назвою «Перетворимо тополину пісню у катальповий рай».

Справа в тім, що пух приносить багато незручностей для людей, які страждають алергією, а також засмічує водойми в парку Шевченка. До мінусів можна віднести недовговічність і крихкість тополь, які 30-40 років вже треба прибирати. В парку шевченка їм вже понад 50 років.

Чому ж у Тернополі стільки тополь? У радянські часи дуже оперативно будували цілі мікрорайони і через брак посадкового матеріалу швидко озеленити ці бетонні джунглі могли тільки тополі, повідомляють в управлінні ЖКГ.

На зміну старим тополям прийдуть катальпи. Катальпа має довгі плоди, у формі стручків. Вони здатні зберігати свою декоративність протягом усього сезону вегетації. Ще одна відмінність катальпи від більшості дерев полягає в тому, що восени вона практично не жовтіє і скидає зелене листя при термічних показниках – нижче нуля, пише “20 хвилин”.