Середа , 24.04.2024

У резонансній аварії в центрі Тернополя постраждала студентка із Житомирщини

В обідню пору, 25 травня, на вулиці Руській у Тернополі сталася ДТП, що викликала великий резонанс у місті.

Дарія Гомонюк

Кілька днів люди активно обговорювали подробиці аварії, хвилювалися за потерпілу студентку місцевого вузу.

Рухаючись у напрямку від універмагу до залізничного мосту, водій автомобіля BMW зробив несподіваний маневр вправо, звалив металеву огорожу, розтрощив авто і, що найгірше, — збив на тротуарі 19-річну студентку другого курсу медичного факультету Тернопільського державного медичного університету Дарію Гомонюк, яка приїхала на навчання до нашого міста із смт. Іршанськ Хорошівського району Житомирської області.

Від удару дівчину відкинуло вбік. Вона лежала на тротуарі, біля її голови стікала калюжа крові — у неї була скальпована рана, тобто відтятий чималий шмат шкіри голови…

Перелякані жахливою картиною перехожі викликали швидку й зусібіч оточили місце аварії, аби водій легківки раптом не надумав утекти.

Людей неабияк обурило, що водій BMW порушив правила дорожнього руху — поїхав центральною вулицею міста, де заборонений проїзд транспорту, і спричинив серйозну ДТП. Перехожі накинулися на нього з лайкою, мало не вчинили самосуд.

Медики негайно доправили постраждалу до реанімації Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги. У неї діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом ключиці.

На щастя, травми не складають загрози життю, тому вже наступного дня її перевели до відділення політравми. Нині дівчина продовжує лікуватися: її поставили на витяжку, щоб вирівняти ключицю, наклали косметичні шви на голові, готують до ще однієї операції.

— У ті жахливі хвилини я поверталася з віварію, у мене була топографічна анатомія, ішла з одногрупниками на перездачу. Розмовляла з товаришем про навчання, була вкрай заклопотана, тому не заглядала на дорогу, — розповідає Дарія Гомонюк. — Не пам’ятаю ні удару, ні того, як падала… Пригадую лише, як опинилася на тротуарі, відчула біль голови, доторкнулася рукою, порухала клаптик шкіри і почала кричати…

Фото з сайту http://ternopoliany.te.ua

Хоча то було важко назвати криком, я насилу видобула з себе голос. До мене підійшов якийсь чоловік, сказав, що він — фельдшер, порадив не рухатися. Потім наблизився водій BMW, вибачався, запевняв, що його підрізало таксі. Дорогою до лікарні я запитувала лікарів швидкої, чи відтяло велику ділянку шкіри, але мене заспокоювали, що нібито незначну. Насправді у мене «зрізало» від половини лоба аж до потиличної частини. Жахливо, що так сталося, тепер довго доведеться відновлювати здоров’я, та добре, що хоч водій по-людяному чинить: щодня телефонує по кілька разів, навідується, оплачує лікування — намагається відкупити свою провину. Наскільки відомо, його звати Андрієм, йому 42 роки. Нині поширюють інформацію, що за кермом в момент аварії був хтось інший, а цей чоловік прийшов його «рятувати», проте мені про це нічого невідомо.

Через резонанс довкола аварії керівник обласної поліції Олександр Богомол того ж дня опублікував на своїй сторінці у Фейсбук відео з камери спостереження, на якому чітко зафіксовано момент зіткнення. Згодом поліція встановила, що водій, який спричинив ДТП, перебував за кермом  автомобіля BMW, що належить його товаришеві.

Алкотестер показав, що він був тверезий. Водій поїхав під знак «Рух механічних транспортних засобів заборонено». Слідчі вивчили відео з кількох камер спостереження і з’ясували, що за мить до аварії на зустрічну смугу хотіло виїхати таксі, тому водій BMW різко звернув убік.

Вдалося встановити марку автомобіля таксі і службу, до якої воно належить, після певних експертиз буде дано оцінку діям водія таксі. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 ККУ — порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що передбачає покарання від сплати штрафу до арешту або обмеження волі на три роки.

У лікарні від Дарії не відходять її мама і хлопець, також студент медичного вузу. Провідують потерпілу дівчину й одногрупники та друзі, телефонує до неї декан медичного факультету. Усі сподіваються на її швидке одужання.

Джерело: НОВА Тернопільська газета