П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі знищують небезпечну рослину (ФОТО)

У Тернополі знищують борщівник Сосновського. Для боротьби з небезпечною рослиною уклали угоду із спеціальним підприємством, а з бюджету виділили 200 тисяч гривень.

— В нас укладена угода з спеціалізованим підприємством. Знищують борщівник в парку  Загребелля та по всьому місту. Минулого року за боротьбу з рослиною ми трохи пізно взялися, то ж спеціалісти  зрізали тільки великі рослини, цього ж року знищують в зародку. Але є проблеми, повязані з тим, що чимало борщівнику росте на приватних ділянках. Не всі власники ділянок допускають спеціалістів, тому доводиться залучати муніципальну поліцію, — розповідає начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради Олег Соколовський.

Головний комунальник міста каже, що рослина небезпечна тоді, коли вже цвіте. Як зазначає Олег Іванович, випари борщівника обпікають шкіру при легкому контакті, при більшому — просто роз’їдають аж до кісток. Ті, хто бачить борщівник, що росте у місті, можуть повідомляти про це в управління ЖКГ чи на довідку міської ради 1580.