Четвер , 28.03.2024

У Тернополі хабарника замучила совість і він сам здався (ВІДЕО)

Працівники прокуратури спільно з працівниками СБУ затримали поліцейського, який вимагав у громадянина гроші за непритягнення до адмінвідповідальності. Станом на ранок 12 червня злочинець був у розшуку. А о 14.15 з’явився в прокуратуру з адвокатом.  

Нагадаємо, передача хабара відбулася у п’ятницю, 9 червня в 22:30.

Прокуратура Тернопільської області розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України, стосовно інспектора дорожнього нагляду Зборівського відділення поліції ГУНП в області.

– Ми встановили, що поліцейський вимагав та отримав 300 доларів США неправомірної вигоди за не притягнення місцевого жителя до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп‘яніння, – коментують в прокуратурі. – Передача грошей відбувалась у автомобілі марки «Citroen C5», у якому проведено обшук та вилучено вищевказані кошти. Наразі досудове розслідування триває.

У ЗМІ є багато інформації, мовляв зловмисників було двоє. Однак, правоохоронці версію про причетність двох осіб до даного злочину не підтвердили, кажуть у прес-службі прокуратури Тернопільської області

До слова, сьогодні 12 червня о 10:00 на прес-конференції в міському управлінні патрульної поліції правоохоронці повідомили, що 9 червня в 22:30 були затримані двоє правоохоронців Зборівського відділення поліції при передачі 300 дол. США. Також поліцейські зазначили, що у суботу 10 червня хабарник добровільно прийшов в органи прокуратури та сьогодні 12 червня він надає пояснення.

Як повідомили в прокуратурі, поліцейський-хабарник добровільно прийшов у прокуратуру з адвокатом лише 12 червня о 14:15, пише “20 хвилин”.