Четвер , 25.04.2024

У Тернополі через територію билися представники двох ринків (ФОТО)

Конфлікт між представниками ринку “Київський” та “Диканькою” продовжується. 16 червня представник “Диканьки” заявив, що його побили. Представники ринку кажуть, що це наклеп. 

– У нас є правовстановлюючі документи на забудову земельної ділянки, на право користування, – каже представник директора ринку “Київський” Марина Кузнєцова. – І є дозволи, плани прив’язки. Однак пан Рубленик вирішив, що це його земля і перешкоджає будівництву. Його ніхто не бив, як він розповідає. Він сам впав, коли ходив по балках. А потім пише заяви, що його б’ють. Будівельники написали пояснення у поліцію, пише “20 хвилин”.

На запитання чому чоловік зайшов за огорожу, він відповідає, що таким чином висловлює свій протест проти будови цих тимчасових споруд.

– Вони загородили, щоб я не міг потрапити на територію і не заважав будувати, але цей мій громадський обов’язок, – каже Борис Рубленик. – Я відповідальності не боюсь, оскільки це незаконне будівництво і відповідатимуть ті, хто порушує закон. Я сьогодні знову викликав поліцію. І після того, як патрульні поговорили з Назаром Волянським, вони прийшли і сказали, що я повинен покинути цю територію. Бо їм показали документи на цю землю.

Під час спроби зайти на загороджену територію, як пояснює пан Борис, його вдарили.

– Назар мене копнув у пах, – каже чоловік. – А поліцейські сказали, що затримають мене, бо я пошкодив якесь майно. Зараз я очікую моніторингову групу, працівників слідчо-оперативної групи, щоб зафіксували факт нанесення мені тілесних ушкоджень. Хочу сказати, що вчора також був конфлікт. Назар Волянський копнув мене у ногу, я був у травмпункті.

Назар Волянський – представник ГО “Міжрегіональний Народний контроль”, каже, що він пана Бориса не бив. А навіть навпаки, йому довелось оборонятись від чоловіка.

– Коли я приїхав, то він вже сидів за огорожею і розказував різні історії, – каже Назар Волянський. – Ми і поліції, і йому показали усі документи, а він все одно сказав, що це його територія. Поліцейські попросили його вийти і сказали мені закрити дверві огорожі. Коли я спробував закрити ці двері, то він накинувся на мене. А його ніхто не бив і не копав. Може він сам себе копнув?

Представник “Диканьки” також додає, що, якби він брав участь в аукціоні, то заплатив б за цю ділянку в десятки разів більшу суму, аніж представники ринку.

– І щороку до міського бюджету надходило б сто тисяч гривень, а так надходить 17 тисяч, – додає пан Борис.