Четвер , 25.04.2024

На Тернопільщині понад 3000 км доріг заберуть у Юлика і віддадуть Барні

З 1 січня 2018 року більше 3000 кілометрів доріг Тернопільщини перейде в управління ОДА.

дорога ремонтНещодавно в Державному агентстві автомобільних доріг України відбулась нарада з питань передачі доріг місцевого значення з сфери управління Укравтодору на баланс відповідних Облдержадміністрацій.

В нараді взяли участь голова Тернопільської ОДА Степан Барна та керівник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богдан Юлик.

Нагадаємо, що з 1 січня 2018 року управління дорогами загального користування місцевого значення буде здійснюватись обласними державними адміністраціями.

Для цього в структурі кожної ОДА створено Департамент розвитку інфраструктури та дорожнього господарства, який буде забезпечувати управління дорогами місцево значення. На даному етапі у всіх областях, і в Тернопільській зокрема, створені відповідні робочі групи щодо інвентаризації доріг місцевого значення з метою подальшої їх передачі на баланс ОДА.

На нараді представниками Тернопільської області було піднято питання відсутності кадастрових номерів на земельних ділянках, які знаходяться під автодорогами місцевого значення, та забезпечення належного руху транспорту дорогами місцевого значення на початку 2018 року у зв’язку з проведення процедур закупівель, які будуть займати від 2 до 3 місяців.

Довідково: Мережа доріг загального користування у Тернопільській області становить 5004,9 км., з яких: 1485,5 км – дороги державного значення і 3519,4км – місцеві автошляхи.

Місцеві дороги з’єднують між собою населені пункти в межах області.  Це дороги, які пролягають між селами, селищами та містечками.