Середа , 24.04.2024

На Тернопільщині судитимуть бойовика ЛНР, який із “Граду” обстрілював наших військових

На Тернопільщині завершено розслідування стосовно двох учасників терористичної організації «Луганська народна республіка»

Під процесуальним керівництвом прокуратури Тернопільської області завершено досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях за фактами участі в терористичній організації «Луганська народна республіка» мешканців міст Дебальцеве Донецької області та Щастя Луганської області.

Генеральним прокурором України підслідність вказаних кримінальних правопорушень визначено за слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Тернопільській області.

Під час розслідування встановлено, що 41-річний житель Луганщини з червня 2014 по жовтень 2016 р діяв у терористичній групі, яка входить до складу терористичної організації «ЛНР».

Зокрема, зафіксовано його участь в обстрілах із систем залпового вогню БМ-21 «Град» позицій сил та засобів АТО у місті Дебальцеве Донецької області, а також уздовж лінії розмежування на Луганському напрямку.

Свою злочинну діяльність у складі терористичної групи особа продовжувала до жовтня 2016 року, однак, після спричинення ним вогнепального поранення цивільній особі, він був затриманий працівниками одного з так званих райвідділів внутрішніх справ МВС «ЛНР».

Інший учасник цієї ж терористичної групи, займаючи посаду начальника штабу та відповідаючи за бойову та мобілізаційну готовність, перевірку наявності й стану озброєння, майна у підпорядкованих йому терористів, за організацію несення вартової служби, підшуковував та набирав нових членів для терористичної групи для подальшої участі в збройному спротиві військовослужбовцям Збройних Сил України і працівникам правоохоронних органів- учасникам антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

На даний час обвинувальні акти за ч.1 ст.258-3 КК України (участь у терористичній організації) стосовно обидвох бойовиків прокуратурою затверджено та скеровано до суду.

Санкція інкримінованого злочину передбачає покарання до 15 років позбавлення волі, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.