Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині хлопці 15 та 11 років обікрали сусіда, бо хотіли випити і закурити

Подія трапилася в селі Забойки Тернопільського району. Сусідські хлопчаки довідалися, що односелець продав коня й прийшли до нього просити гроші… на цигарки та випивку. Відмова обернулася пограбуванням.

До поліцейських звернулася сестра потерпілого. Жінка заявила, що знайшла родича зв’язаним, а з помешкання зникли кошти.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки керівника слідчого відділення районного відділення поліції Олег Грабчук,  15-річний  та 11-річний хлопчаки часто заходили до потерпілого. Незважаючи на ще дитячий вік, вони любили і цигарку випалити, і спиртного хильнути. Сусід теж був небайдужий до алкоголю, і в день, коли сталося пограбування, перебував у стані алкогольного сп’яніння. Неповнолітні спочатку просили дядька дати їм трохи грошей, адже знали, що той напередодні продав коня. Та він відмовився.

Як пояснюють самі неповнолітні, зв’язати сусідові мотузкою ноги – для них було жартом. Та жарти обернулися криміналом. Адже, як заявляє потерпілий, з помешкання зникли три тисячі гривень.

-Неповнолітніх зловмисників було встановлено одразу. З їх пояснень, в сусіда вони забрали не три тисячі, а лише 660 гривень. Хто каже правду – з’ясує слідство, – розповів Олег Грабчук. – Нині дії 15-річного та 11-річного братів кваліфіковано частиною другою статті 186 ККУ. Триває досудове розслідування.