Четвер , 28.03.2024

Скільки цього року коштує триденний відпочинок у Карпатах?

Журналісти підрахували, скільки тернополянам доведеться викласти чесно зароблених гривень за дводенний та триденний відпочинок у Карпатах.

Звичайно, це не остаточні розрахунки, адже кожен сам планує свою поїздку, її бюджет, визначає маршрут, спосіб пересування і місце проживання.

Утім, якщо брати до уваги, що більшість любителів відпочити від міського шуму та насолодитися чистотою карпатського повітря й красою гір, добираються до місця призначення звичними автобусами, потягами чи автівками, а ті, хто любить екскурсії, зазвичай, користуються послугами тур-фірм та їхніх гідів, тоді ця інформація для вас.

Отже, триденна екскурсія за маршрутом «Тернопіль – Манява – Яремче – Говерла – Буковель – Верховина – Шешори – Коломия – Тернопіль» вартуватиме 725 грн. з людини. Маршрут екскурсії такий: день перший – Тернопіль-Манява-Яремче. День другий: Буковель-гора Говерла. День третій: Верховина-Шешори-Коломи-Тернопіль.

Дводенна екскурсія водоспадами та скелями, а також підйом на Говерлу коштуватиме також 669 грн. Гід поведе туристів такими шляхами: день перший – Тернопіль-гора Говерла-Чорногірський хребет-озеро Несамовите-Буковель. День другий: Женецький водоспад-Вольєрне господарство-водоспад Дівочі сльози-скеля Білий камінь-Тернопіль.

Такою ж буде ціна за дводенну екскурсію за маршрутом «Тернопіль – скеля Писаний Камінь – музей магії – музей музичних інструментів – гора Синяк – полонина Хом’яків – гора Хом’як – Тернопіль». Таким чином, у перший день запропонують відвідати скелю Писаний Камінь-музей магії-музей музичних інструментів-Буковель. У другий день передбачено гору Синяк-полонину Хом’яків-гору Хом’як і виїзд до Тернополя.

Як повідомляють представники тернопільських тур-фірм, у ціну включені послуги гіда-екскурсовода по всьому маршруту, транспортне обслуговування, проживання у готелі (ніч або дві), поліс медичного страхування. Додатково оплачується харчування (орієнтовна вартість вечері – 70 грн., сніданку – 50 грн.) та вхідні квитки у заповідники (сумарно – до 60 грн.).

Якщо ж їхати власним транспортом, то квиток на автобус в одну сторону до Буковелю обійдеться в середньому 204 грн., у дві сторони відповідно 408 грн. З Тернополя до Яремче ціна на автобусний квиток коливається в межах від 146 грн. до 191 грн. і це лише в одну сторону. Така ж ситуація і з квитками до Коломиї: один квиток коштує від 126 до 156 грн.

Потягом до Яремче можна заїхати за 182 грн. у купе та 436 грн. доведеться заплатити за проїзд у класі люкс. До Коломиї квиток на потяг у купе коштує 174 грн., у плацкарті – 98 грн.

Що ж до помешкання, то в Буковелі можна переночувати в готелі за 250-400 грн. Це економ-варіант. Якщо наймати кімнату у людей, які «промишляють» таким чином, то коштуватиме це від 150 до 200 грн. за ніч.

Найдешевше, звісно спати в горах і в наметах. Отже, якщо підрахувати бюджет поїздки самостійно, то виходить, що дорога, прожиття й харчування в середньому на одного обійдеться у 800-1000 грн. за такий же період, як пропонують туристичні фірми.

Джерело: “Галас”