П’ятниця , 29.03.2024

Степан Барна: Безвіз для України – це визнання європейською спільнотою роботи Петра Порошенка

Надання Україні безвізового режиму з країнами Шенгенської зони є свідченням того, що європейська спільнота визнала плідну роботу Петра Порошенка за час його президенства.

Зокрема, це також визнання правильності кроків, які здійснюються у питаннях боротьби з корупцією, в питаннях лібералізації економіки, а також у створенні умов для соціального зростання країни.

На цьому наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час ефіру на телеканалі Espreso.TV.

За його словами, те, що українці зможуть уже з 11 червня подорожувати за кордон без віз, має надзвичайно важливе значення. Утім, не виключено, що разом із такою можливістю, збільшиться й кількість українських заробітчан за кордоном.

«Цей фактор, звичайно, буде вагомим. Але з іншого боку, в Україні й зокрема на Тернопільщині вже відкриваються нові підприємства, приїжджають інвестори, а відтак створюються робочі місця та зростає середня заробітна плата. Власне, на прикладі минулого року лише у Тернопільській області було створено 5 200 робочих місць.

Цього ж року у нас взагалі фантастична статистика, бо тільки за січень-лютий в області було створено 7 500 тисяч робочих місць. Така динаміка пов’язана з тим, що у 2017 році у зв’язку із посиленням відповідальності за недотримання законодавства про працю, частина підприємців вийшли «з тіні» й легалізували працю. А частина підприємців просто створили додаткові робочі місця. Тобто тенденція досить позитивна.

Тому я вважаю, що сьогодні в державі досить сприятливі умови для створення й ведення бізнесу. А такого за 25 років незалежності України не було», – підкреслив Степан Барна.