Четвер , 28.03.2024

Тернопільським прокурорам довірили розібратися у львівській сміттєвій трагедії

У прокуратурі Тернопільської області розслідують кримінальне провадження, пов’язане із львівською сміттєвою трагедією, що виникла рік тому.

Справу стосовно порушення правил експлуатації сміттєзвалища, внаслідок чого загинули люди, розслідують у Тернополі.

Про це повідомляє “Українська правда”.

Кореспонденти видання направили відповідний запит Генеральному прокурору, після чого запит перенаправили у прокуратури Тернопільської та Львівської областей.

Як повідомляє джерело, поки прокуратура нікому про підозру не повідомляла.

Водночас, в повідомленні йдеться про те, що органи відкрили кримінальне провадження за 2 частиною статті 367 Кримінального кодексу України за фактом неналежного виконання службових обов’язків посадових осіб міста Львова.

Нове кримінальне провадження виділено із справи, відкритої у січня, 2017 року – на основі кримінальних злочинів передбачених ч.2 ст. 272, ч.3 ст. 191, ч.1 ст. 205, ч.2 ст. 367 КК України, яке розслідується слідчими слідчого управління ГУ НП у Львівській області.

Як йдеться у відповіді прокуратури, зараз продовжується розслідування справи, але жодній особі про підозру не оголошувалось.

Нагадаємо, у березні Генеральний прокурор України Юрій Луценко зауважив, що підозру можуть оголосити меру міста Андрію Садовому – за недбале виконання службових обов’язків внаслідок чого загинули люди.

Пізніше Луценко зазначив, що справу передають у Прокуратуру іншого міста для максимально суб’єктивних рішень.

За попередньою інформацією, у Держсанінспекції підсумували, що аварія сталась саме через недбале поводження із відходами, адже не було спеціального перешарування сміття, що б створило більш стійку основу – контролювати це мали саме посадові особи.