П’ятниця , 29.03.2024

Турки хочуть на Тернопільщині будувати сучасні дороги

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна зустрівся з представниками турецької компанії «Арест Вест Констракшн Компані», які виразили свою зацікавленість будувати дороги у Тернопільській області.

Під час зустрічі йшлося про подальші перспективи й можливості щодо майбутньої співпраці.

За словами Степана Барни, з 1 січня 2018 року вступає в дію закон України «Про дорожній фонд», відповідно до якого всі дороги місцевого значення перейдуть в управління області.

Загальна ж протяжність доріг в області близько 5 тис. кілометрів, 1 400 км. з яких це дороги державного й міжнародного значення, решта – дороги місцевого значення. Таким чином, 35% дорожнього фонду України буде спрямовано на дороги місцевого значення. Саме тому це буде в рази більший бюджет, ніж був закладений раніше на місцеві дороги в Тернопільській області.

«Якщо ваша фірма покаже хороший результат по роботі в Тернопільській області, то буде мати дуже серйозні перспективи в Україні загалом. Щодо нашої області, то, гадаю, найближчим часом вам роботи вистачить. Ми зацікавлені у співпраці, адже на Тернопільщині компаній, які готові працювати над даним питанням, не дуже багато. Важливими для нас також у подальшій спільній співпраці є такі аспекти, як ціна та гарантія, адже ціна, яку ви запропонуєте повинна бути конкурентною, порівняно з іншими компаніями, які працюють на території України», – наголосив Степан Барна.

У свою чергу іноземні представники висловили свою зацікавленість у подальшій співпраці й уже зареєстрували свою фірму у Козові, яка називається Тернопільська філія ТзОВ «Арест-Вест Констракшн Компані». При цьому, вони обговорили можливість будівництва на території Тернопільщини асфальтного заводу, що також є непоганою нагодою для нашої області.