Четвер , 18.04.2024

У Тернополі приготували та з’їли стометровий торт (ФОТО)

Керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова часта гостя нашого міста.

У червні мета її приїзду була зафіксувати новий рекорд – на фестивалі “Галицька дефіляда” заздалегідь пообіцяли здивувати країну найдовшим тортом.

Планували сто метровий кондитерський виріб, пише tenews.te.ua.

Але після того, як торт виклали на столи, перемастили кремом, накрили спеціальною вишиванкою та виміряли довжину, виявилось, що смаколик довжиною 102 метри 90 сантиметрів!

Вишиванка традиційний галицький торт, розказав журналістам один з організаторів дійства Олег Макогін. Для того, щоби люди відчули, як потрібні тут на Тернопіллі їхні таланти, організатори вирішили пекти традиційне від діда-прадіда, від бабусь та прабабусь знайомий з дитинства десерт.

Команда кондитерів від “Кондитерського дому Блажевських” взялась за таку титанічну роботу та присвятила випечці майже добу свого часу. Працювали 18 спеціалістів.

У результаті пляцьки вийшли всі як один чудові та смачні. Тернополяни стійко витримали очікування до моменту, коли торт почали розрізати.

Для гостей свята закупили 7000 паперових одноразових тарілочок. Розрізали “Вишиванку” і самі ресторатори. Допомагали роздавати смакоту волонтери.