Середа , 24.04.2024

У Тернополі дві сотні поліцейських намагатимуться зупинити війну “Свободи” і “Самопомочі”

Майже 200 правоохоронців завтра, 2 червня, будуть задіяні для забезпечення охорони громадського порядку біля приміщення тернопільської мерії.

У такий спосіб поліцейські намагатимуться забезпечити проведення сесії Тернопільської міської ради, яка уже двічі поспіль була зірвана.

Як каже Олександр Богомол, начальник ГУНП в Тернопільській області, працівники поліції робитимуть усе можливе, щоб ситуація не повторилася 2 червня.

За громадським порядком на черговій сесії Тернопільської міської ради стежитиме близько двохсот працівників поліції.

– Позиція поліції однозначна – будуть фізичні протистояння – ми будемо втручатися, а осіб, які порушуватимуть спокій, ми притягуватимемо до відповідальності. Втягувати у політичні ігри поліцію і громаду не буде ніхто, – позиція Олександра Богомола.

Нагадаємо, у Тернополі представники “Свободи” та їх прихильники уже двічі проводили свої акції біля міськради,  намагаючись не пустити у сесійну залу трьох депутатів з числа своїх колишніх однопартійців.

У цей внутрішньопартійний конфлікт “Свободи” залюбки втрутилися представники фракцій “Самопомочі” та БПП, які намагаються провести у сесійну залу колишніх націоналістів. Відтак, під міською радою уже двічі виникали протистояння, в результаті чого сесійні засідання просто не відбулися.