Четвер , 18.04.2024

Американська співачка Пола Абдул має тернопільське коріння (ВІДЕО)

Для покоління 1980-х – початку 1990-х ім’я Пола Абдул є досить відомим, адже хіти цієї американської співачки були тоді дуже популярними і перебували в топ хіт парадів США та Європи.

Крім гастролей Пола Абдул активно знімалась в фільмах, серіалах, була хореографом та продюсером.

При вивченні біографії співачки, виявилось, що її дідусь по материнській лінії, власник універсального магазину в Манітобі Вільям Райкіс, був родом з волинського містечка Катербург (нині Катеринівка Кременецького району Тернопільської області).

В роки війни його родина емігрувала до США. Цей факт з біографії співачки прописаний у всіх її інтерв’ю про родину.

У 1980-і роки Абдул була кумиром MTV та будучи молодою дівчиною отримала свою зірку на Алеї Слави в Голівуді. Шість разів вона очолювала головний чарт США Billboard Hot 100, Абдул – одна з п’яти співачок в світі, яким найбільше разів вдавалося це зробити.

Пола Абдул

Пола Абдул

Серед її досягнень, варто відзначити нагороду «Греммі» в категорії «Кращий відеокліп» за Opposites Attract, а також Primetime Emmy Award за видатні досягнення в хореографії.

Альбоми Абдул були продані тиражем понад 30 млн. копій по всьому світу.Фото з мережі ІнтернетФото з мережі Інтернет.

В 2000-х роках її кар’єра трішки пішла на спад.  Протягом останніх восьми років вона є членом журі найпопулярнішого телешоу American Idol. В даний час Абдул працює над своїм новим альбомом.

Джерело: tenews.te.ua