Субота , 20.04.2024

На Тернопільщині сильна спека буде чергуватися з грозами

Метеорологи попереджають про встановлення спекотної погоди у західному регіоні. Проте край не оминатимуть і дощі, місцями в регіоні можливі досить сильні грози та шквали.

Також різкі перепади температурних показників можуть негативно відображатися на самопочутті метеозалежних людей.

Мінлива хмарність з проясненнями, підвищення температури повітря до тридцяти градусів тепла, висока ймовірність опадів – такі погодні умови передбачають метеорологи цими днями на Тернопільщині. А щодо попередніх прогнозів, то жителям краю радять готуватися до затяжної спеки.

«У західному регіоні зберігатиметься досить спекотна погода з високою ймовірністю опадів. Температура повітря: вночі 21 – 26 градусів тепла; вдень 28 – 30 градусів вище нуля, місцями ще вищі температурні показники. Також в регіоні передбачаються дощі, часом досить сильні грози. Вітер змінних напрямків 5 – 10 метрів за секунду; у період опадів спостерігатимуться пориви вітру».

За попередніми прогнозами метеорологів, спекотна погода можлива до кінця липня, а також на початку серпня. Метеозалежним жителям краю радять пити багато води і додати в раціон харчування побільше свіжих овочів і фруктів, пише “ЗЗ”.