Середа , 24.04.2024

Український далекобійник спричинив масштабну ДТП у Польщі (ФОТО)

Водієві загрожує 10 років за гратами.

ДТП Польща українецьУ Польщі заарештували українця, який минулої середи, 5 липня, спричинив масштабну ДТП на дорозі №17 у Мазовецькому воєводстві, повідомляє СВІТUA з посиланням на Dzennik Wschodni.

Нашому співвітчизнику загрожує до 10 років ув’язнення. Його вже заарештували та за клопотанням прокуратури затримано на три місяці.

Автопригода трапилась неподалік від селища Анєлув у Гарволінському повіті Мазовецького воєдства на ділянці автотраси, яка саме перебуває на ремонті. В цьому місці автошляху Варшава-Люблін через ремонтні роботи рух періодично припиняють.

дтп Польща

31-річний українець за кермом вантажівки не встиг вчасно загальмувати на перекритій ділянці дороги, в результаті чого він врізався в задню частину пасажирського автобуса.

ДТП потягнула за собою низку наступних зіткнень. Загалом постраждало 7 транспортних засобів та 30 осіб, 16 із яких було доправлено до шпиталів Гарволіна, Пулави та Мінськ-Мазовецького.

Людей, які постраждали найбільше, було медичною авіацією доправлено до Варшави та Любліна. П’ятеро осіб досі перебувають в шпиталях.

Як було встановлено, українець, як й інші водії, не перебував у стані алкогольного сп’яніння. До слова, наш співвітчизник у спричиненій ним автотрощі не постраждав.

Українцю вже висунули обвинувачення у створенні аварійної ситуації, що карається строк до 10 років ув’язнення.

“Окрім того, водій вантажівки не дотримався обмеження швидкості руху, встановленого на ділянці дороги на позначці 50 кілометрів на годину. Тож чоловік однозначно втратить водійське посвідчення. За клопотанням прокуратури, поки триватиме досудове розслідування, він проведе три місяці під арештом”, – розповів Марек Капуста, речник поліції Гарволіна.

Фото: www.dziennikwschodni.pl.