П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі спалахнула небезпечна інфекція. Захворіли дорослі і діти

Через кишкову інфекція у лікарні Тернополя потрапило п’ятеро людей. Подія сталась 19 липня.

На мікрорайоні Кутківці, вул. Приміська,4 зареєстрований спалах гострої кишкової інфекції з 5-ма хворими, в тому числі троє дітей.

Попередній діагноз у хворих: Гостра кишкова інфекція – 3-є хворих, Сальмонельоз – 2-є хворих. Госпіталізовано – чотирьох осіб в інфекційне відділення Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні.

Форми перебігу – середньої важкості – у всіх п’ятьох. Фактор передачі – майонез домашнього приготування, для виготовлення якого використовувались ймовірно інфіковані продукти птахівництва (яйця), придбані в торговій мережі.

Дана подія може класифікуватись, як медико-біологічна НС природного характеру, код ДК 019:2010 – 20712 (НС, пов’язана із захворюванням людей на небезпечні інфекційні хвороби), п. 2.31 наказу МНС від 12.12.2012 №1400 (Захворювання людей на небезпечні інфекційні хвороби: дизентерію та інші гострі кишкові інфекційні захворювання встановленої та невстановленої етіології, сальмонельоз, вірусний гепатит А – від 5 осіб серед населення протягом 3 діб), після встановлення та підтвердження остаточного діагнозу.