Четвер , 28.03.2024

Через аварії на Тернопільщині перевірятимуть пасажирський транспорт

З метою стабілізації стану аварійності на пасажирському транспорті, співробітниками поліції, які ведуть нагляд за дорожнім рухом спільно із Державною службою України з безпеки на транспорті проводитимуться спільні перевірки.

Дані профілактичні заходи проходитимуть по всій території України, зокрема і у Тернопільській області, та триватимуть в період із 18 по 27 липня. Їх ініціатором виступила Національна поліція України.

Загалом звертатимуть увагу на виявлення та документування фактів керування в стані сп’яніння, керування автобусом без відповідних документів, перевезення пасажирів на маршруті протяжністю понад 500 км одним водієм, керування технічно несправним транспортним засобом, що здійснює перевезення пасажирів, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки, правил зупинки, стоянки тощо; Також проводитиметься зовнішній огляд автобусів (у тому числі їх технічний стан), що залучаються до перевезення громадян, під час документування порушень Правил дорожнього руху їх водіями.

Проводитиметься і роз’яснювальна робота серед пасажироперевізників, особливо тих, що надають послуги з нерегулярних перевезень пасажирів та організованих груп дітей, стосовно вимог законодавства у сфері безпеки дорожнього руху, заборони здійснення нерегулярних або регулярних спеціальних пасажирських перевезень, регулярних пасажирських перевезень на міжміських автобусних маршрутах протяжністю понад 150 км автобусами, не обладнаними тахографами.

Слід нагадати дорожньо-транспортну пригоду, яка сталася 08 липня на Чортківщині на дорозі міжнародного значення Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече, де перекинувся та з’їхав у кювет рейсовий автобус із 53 пасажирами та 2 водіями, які прямували на відпочинок до моря із м.Коломия. Внаслідок даної пригоди загинула одна людина та 5 отримало травми.

Пам’ятайте – Ваша безпека залежить і від Вас також. В обов’язковому порядку звертайте увагу водіям на неприпустимість допущення розмов по мобільному телефоні під час руху, спілкування з пасажирами під час руху автобуса, а також перевищення дозволеної швидкості. Своєчасне реагування з Вашої сторони може врятувати не одне життя.

Поліція звертається до громадськості з проханням долучитися до проведення вказаних заходів з метою покращення безпеки перевезень на території нашого краю.