Четвер , 18.04.2024

На Тернопільщині триває робота над відновленням військових частин (ВІДЕО)

Нині в області один із основних акцентів – на відновлення військових частин, адже військовослужбовці, які повертаються із східного фронту, повинні мати своє постійне місце дислокації.

На цьому акцентував голова Тернопільської ОДА Степан Барна, перебуваючи разом із командувачем Сухопутних військ Збройних Сил України, генерал-лейтенантом Сергієм Попко на території раніше діючої військової частини у Чорткові.

Мета візиту на Чортківщину була пов’язана з тим, що в області тривають масштабні десятиденні збори загону територіальної оборони цього району.

Принагідно також генерал-лейтенант Сергій Попко мав можливість переконатися в тому, як на Тернопільщині відбувається відновлення військових частин, а також об’єктивно оцінити питання їх фінансування.

Як поінформував голова Тернопільської ОДА Степан Барна, що стосується військової частини у Чорткові, то наразі ведеться робота із виготовлення проектно-кошторисної документації.

Водночас, з районного та міського бюджетів уже виділено кошти на підведення комунікацій у сумі один мільйон гривень.

Зробити це планують ще цього року. Надалі ж потрібно забезпечити стабільне фінансування будівельних робіт, які планують розпочати вже наступного року.

При цьому очільник області зазначив, що відновлення чортківської військової частини має свою інженерну особливість, яку також варто взяти до уваги.

«Ми проаналізували, що реконструкція цього об’єкта потребує більше коштів, ніж будівництво «сандвіч панелей» у новому приміщенні, які, до того ж, відповідають стандартам НАТО. І це, власне, суттєво здешевить роботи. Утім, хочу відзначити, що у нас сьогодні є певна пріоритетність об’єктів. Першочергово було завдання відновити тернопільську військову частину, зараз же стоїть питання, щоб до кінця року здати в експлуатацію об’єкт у Теребовлі. Саме тому, я сподіваюся, що вже найближчим часом 700 військовослужбовців зможуть вважати теребовлянську військову частину своїм постійним місцем дислокації», – підкреслив Степан Барна.