П’ятниця , 29.03.2024

Президент передав 18 службових автомобілів для потреб тернопільської поліції

Президент Петро Порошенко 14 липня під час робочої поїздки до Тернопільської області взяв участь у церемонії передачі службових автомобілів групам реагування патрульної поліції районних відділів та відділень області.
Тернопіль Порошенко«Дуже важливо, що порядок і безпеку будуть охороняти на наших вулицях підрозділи новітньої патрульної поліції», – сказав Петро Порошенко під час церемонії передачі автомобілів.

Президент нагадав, що на початку його роботи на посту Глави держави довіра населення України до правоохоронних органів складала 3-5%.

«На сьогоднішній день рівень довіри далеко перевищує 50%. І це є нова поліція, результат рішучої реформи. І саме тому ми їх підтримуємо, і саме тому на сьогоднішній день робимо все можливе для того, щоб вони мали можливість ефективно виконувати свої функції. В тому числі, 1,5 млрд гривень із загального фонду і майже 1 млрд зі спеціального фонду йде Національній поліції для рішучої боротьби зі злочинністю», – зазначив він.

За словами Президента, продовженням трансформації суспільства, складовою частиною якого є трансформація поліції і правоохоронних органів, створених за європейським зразком, де основним критерієм оцінки ефективності діяльності поліції є не кількість затриманих, а ключовим є рівень довіри українського народу. Він нагадав, що це положення зафіксоване і в Законі України «Про національну поліцію».

«Те, що рівень довіри зростає – очевидно. Хотів би звернутися до наших поліцейських – робіть все, щоб зберегти і збільшити цей рівень довіри, примножити і примножувати. На своїй ділянці будьте достойними своїх співвітчизників, які захищають країну на Сході від російського агресора і гідно служать українському народові», – зазначив Петро Порошенко.

Президент відзначив, що Тернопільська область є одним із лідерів по відкриттю поліцейських пунктів, доступності до поліції. «І це є результат наших з вами спільних зусиль», – резюмував він.

Глава держави передав ключі та документи від службових автомобілів  патрульним поліцейським
Забезпечення новими сучасними автомобілями для потреб поліції стало можливим у рамках реалізації проектів цільових екологічних («зелених») інвестицій у період дії зобов’язань сторін Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату.

Усього було передано 18 автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV із встановленою системою Plug–in Hybrid EV (гібридний електромобіль з підзарядкою від електромережі) для подальшого їх використання у групах реагування патрульної поліції районних відділів та відділень.