Четвер , 28.03.2024

Програма загальнонаціональної прощі до Зарваниці

Загальнонаціональна проща до Марійського духовного центру «Зарваниця» відбудеться 14-16 липня.

ЗарваницяЦьогоріч проща приурочена 150-річчю коронації Зарваницької чудотворної ікони  Пресвятої Богородиці, 150-літтю з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого і молитві за мир та цілісність України.

Щороку тисячі паломників відвідують Марійський духовний центр у Зарваниці. Але найчисельнішою є Всеукраїнська проща, яка цьогоріч є Загальнонаціональною,  як і минулого року.

Традиційно з Тернополя до Зарваниці вирушить піша хода, чисельністю у понад тисячу осіб. Збір паломників відбудеться вранці у п’ятницю, 14 липня поблизу Катедрального собору. О 8.30 — колона прочан розпочне свою ходу, її супроводжуватиме колона міліції та медичних працівників. Усі паломники будуть забезпечені харчуванням та місцями для ночівлі (с.Струсів).

У суботу, 15 липня на околиці м. Бучач відбудеться зустріч Блаженнішого Патріарха Сватославата кардинала Леонардо Сандрі, похід зі свічками до чудотворного місця.  У неділю — Архієрейська Божественна Літургія, освячення води та релігійної атрибутики, привітання владик.

Загалом щороку з травня по жовтень Зарваницю відвідують близько 2 млн. прочан.