Четвер , 28.03.2024

Підтримка АТО – серед пріоритетів «МРІЇ»

У четвер, 29 червня у м. Чортків відбулося урочисте відкриття масштабних командно-штабних навчань загонів територіальної оборони. Вишкіл триватиме десять днів, участь у ньому беруть близько 1000 осіб.

Тернопільська область – одна із небагатьох в Україні, де подібні навчання відбуваються у «польових умовах». Організовано окремі навчальні зони, кожна з яких розділена на окремі точки.

Навчають, починаючи від азів військової справи: як тримати зброю, як правильно пересуватись в групі, як влаштувати штурм та захист групи, як зорієнтуватись на місцевості, вести спостереження за об’єктами, організовувати евакуацію з поля бою та надавати невідкладну допомогу пораненим, як організувати роботу блок-поста та провести аеророзвідку, обшукати автомобіль, помітити заміновані об’єкти, убезпечитись від них і багато іншого.

Долучився до проведення військових навчань і Агрохолдинг «МРІЯ». Компанія закупила необхідне спорядження для військових із Чортківського та Підгаєцького районів: кілька десятків комплектів із спальників та килимків загальною вартістю 51,5 тис. грн.

Допомагати військовим стало для «МРІЇ» вже доброю традицією та патріотичним обов’язком – з самого початку проведення Антитерористичної операції, а це вже більше трьох років, Компанія активно виділяє кошти на допомогу бійцям АТО в рамках своєї соціальної політики. Як і вся Україна – від волонтерських організацій до школярів, кожен в міру власних сил – Агрохолдинг допомагає бійцям здобувати найголовніше – мир та спокій в Україні.

«МРІЯ» як соціально відповідальна Компанія має у своєму соціальному бюджеті обов’язкову та пріоритетну статтю «Допомога на АТО». Із 2015 року, з переходом Компанії під контроль кредиторів, на цю статтю Агрохолдинг спрямовує по 10 грн. із розрахунку на кожен гектар, що перебуває в обробітку. У загальному підсумку на сьогоднішній день це становило вже майже 5,5 млн грн. благодійної допомоги, не враховуючи всіх інших соціальних проектів та ініціатив Агрохолдингу «МРІЯ».

На цю суму Компанія «МРІЯ Агрохолдинг» передала в зону АТО продукти харчування,  закупила амуніцію, взуття, спальні мішки, обладнання, запчастини, медикаменти, пальне, придбала і відремонтувала військову техніку тощо. Також спрямована матеріальна допомога на лікування поранених та поховання загиблих бійців у різних районах шести областей, в яких Агрохолдинг здійснює свою виробничу діяльність.

«МРІЯ» придбала для допомоги українському війську навіть дрона – згідно запиту Тернопільської Громадської організації «Справа честі» Компанія купила безпілотний літальний апарат вартістю 70 тис. грн. для дальньої аеророзвідки в зоні АТО.

Також коштом «МРІЇ» було оплачено розмитнення та доставку з Європи вже кількох партій діагностично-лікувальної та іншої медичної апаратури, тренажерів, функціональних ліжок, засобів пересування тощо до лікарень Західної України, що є вагомим внеском у процес реабілітації бійців АТО. Завдяки підтримці «МРІЇ» вони можуть отримувати в медзакладах належну діагностику, лікування та повноцінну реабілітацію.

Агрохолдинг «МРІЯ» підтримує проведення АТО і технікою – вже третій рік Компанія періодично допомагає відправляти автомобілі для виконання бойових завдань у гарячих точках на сході, при цьому ще й навантажуючи їх необхідним провіантом. Також регулярно Компанія закуповує для потреб АТО та передає військовим пальне, дороговартісні запчастини та фінансує ремонт військової техніки.

Оскільки в більшості випадків мобілізовані потребують якісної військової форми та надійних засобів захисту, Агрохолдинг «МРІЯ» постійно передає їм нові комплекти одягу: кітелі, костюми, куртки, берци, шоломи, бронепластини, жилети – все, за чим звертаються бійці. Не залишається Компанія осторонь і повсякденних потреб армії – допомагає продуктами харчування, канцелярією, інвентарем та будматеріалами.

Не забувають у «МРІЇ» і про сім’ї наших героїв. Зокрема, Компанія виділяє благодійну фінансову допомогу на відпочинок та оздоровлення дітей учасників бойових дій, а також дітей-вихідців із зони АТО.

Компанії «МРІЯ» доводиться співпрацювати з багатьма волонтерами, активістами, ініціативними групами тощо, аби спільними силами доправити благодійну допомогу до наших бійців на сході. Найчастіше труднощі у волонтерів виникають  не зі збором продуктів чи коштів для бійців, а з доставкою вантажу. «Кожен виїзд на схід вартує від 8 до 10 тис. грн., – каже керівник ГО «Бережанська самооборона» Олег Захарків, – знайти ці кошти не так просто, а організацій, які б допомагали саме пальним – обмаль. На щастя, серед благодійників – Агрохолдинг «МРІЯ». Завдяки Компанії ми організували кілька виїздів. Без сприяння «МРІЇ» у цій нелегкій справі було б набагато важче».

Відправляють автівки на схід не лише з Тернопільщини. Керівник координаційного штабу «Буковина – українському війську» Василь Шкробанець при відправці чергового позашляховика з Чернівців в зону АТО розповідає: «Більшість товарів для гуманітарного вантажу закуповуємо завдяки волонтерам.

Чимало нашим бійцям допомогли благодійники. Так, гроші на те, щоб пригнати автівку з Мюнхена і допомогти розмитнити її, надав наш постійний благодійник – Агрохолдинг «МРІЯ» через свого регіонального представника у Чернівецькій області».

Не залишається байдужою Компанія і до цивільних, постраждалих на передовій. Продукти, медикаменти, одяг та інша необхідна їм допомога багатотонними гуманітарними вантажами відправляються в гарячі точки. З останніх таких – Авдіївка, мешканці якої не так давно опинились в епіцентрі бойових дій. До формування гуманітарної допомоги Авдіївці «МРІЯ Агрохолдинг» долучився, виділивши 20 тис. грн. на закупівлю м’ясних консервів.

Цього року «МРІЯ» розпочала співпрацю із Військово-патріотичним вишколом «Захисти свій дім». Організація безкоштовного проводить інтенсивні теоретичні та практичні заняття з основ військової справи, екстремальної медицини, психології, патріотичного та ідеологічного виховання. Такі навчання готують потенційних учасників воєнних дій до існування та діяльності у воєнних умовах.

«Ми навчили вже багато тисяч людей, – розповідає засновник і голова організації Микола Більчук. – Діяльність організації вже давно вийшла за межі Тернопільської області, навчання, які ми проводимо, – дуже масштабні. Нашу співпрацю з Агрохолдингом «МРІЯ» оцінюю на відмінно – Компанія суттєво допомогла нам з навчальним обладнанням для таборових вишколів. Закупила масогабаритні макети зброї вартістю 27 тис. грн. Вдячний за таку допомогу, за те, що є до кого звернутися за реальною підтримкою».

Завдяки всім нашим бійцям, волонтерським і громадським організаціям, активістам та благодійникам, серед яких і «МРІЯ» Агрохолдинг, маємо впевненість у тому, що Україна переможе. Допомагаючи своїй армії, плекаємо надію на те, що всі українські бійці живими і здоровими повернуться до своїх рідних, а наступні покоління житимуть у вільній незалежній державі під мирним і погожим небом.