Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині відкрили меморіальну дошку поліцейським, яких вбив “борщівський стрілець”

23 серпня минає рік з дня загибелі під час виконання службових обов’язків двох співробітників Борщівського відділення поліції 30-річного майора Олександра Рудика і 31-річного капітана Андрія Чернятинського. На спогад про офіцерів колеги з борщівської поліції ініціювали відкриття меморіальної дошки.

На подвір’ї відділення поліції зібралися рідні, друзі, товариші загиблих правоохоронців, прибули керівники ГУНП, начальники структурних підрозділів, відділів та відділень, представники місцевої влади, депутат Верховної Ради Олег Барна.

Виступаючи перед присутніми, начальник Головного управління Нацполіції краю Олександр Богомол згадав ті трагічні події 23 серпня минулого року.

-Нелегким був цей рік без Олександра та Андрія. Осиротів наш колектив. Ми втратили кращих офіцерів. Але пам’ять про них житиме завжди у наших серцях.

Багато хороших спогадів, багато добрих і щирих слів почули рідні про своїх Андрія та Олександра. Але хвилюючий момент був попереду… Коли співробітники борщівської поліції зняли білу завісу, з гранітних скрижалей – навіки застиглим поглядом дивилися на усіх «герої буднів – без війни солдати» – Андрій Чернятинський та Олександр Рудик.

Після відкриття меморіальних монументів поліцейські разом з рідними відвідали могили хлопців.