П’ятниця , 19.04.2024

Виходець із Західної України став астронавтом у Канаді

Українець Джошука Кутрик став астронавтом у Канаді . Чоловік обійшов у конкурсі понад 3 тисяч учасників

Джошуа Кутрик

Діаспора Канади привітала полковника Джошуа Кутрика, канадійця українського походження, з призначенням його черговим астронавтом Канади, пише uvkr.org.

Його обрали з-понад 3700 учасників на цю посаду, повідомляє Конгрес українців Канади.

“Від імені українсько-канадської громади я бажаю полковнику Кутрику успіху в його подальшій роботі як астронавта. Він надихає нас усіх. Найкращі побажання та божевільної швидкості”, – заявив Голова КУК Павло Грод.

“Я ріс у фермерській спільноті в селищі Боувалон (Beauvallon) поблизу Вегревіль, що в Альберті. Мій прадід осів там після імміграції з Західної України в 1910 році. Мій батько Баррі теж там виріс. Він був представником третьої генерації, що фермерувала на тій землі, яка досі належить нашій родині. Українська була першою мовою мого батька. Українська культура та звичаї були важливими для нього. Всі його четверо дітей, в тому числі і я, виростали у цих традиціях, навчались українського танцю. На превиликий жаль, ми втратили нашого тата минулого липня через рак, але він назавжди у нашій пам’яті”, – розповів військовий.

Зазначається, щос свою службу полковник Кутрик розпочав у 2000 році в Збройних Силах Канади пілотом-випробувачем та бойовим пілотом.