Субота , 20.04.2024

Відбулася робоча поїздка голови ОДА до Тернопільського району (ФОТО)

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна побував із робочою поїздкою у Тернопільському районі.

Основна увага очільника краю була приділена об’єктам будівництва Великогаївської громади та ділянкам автодоріг, де було здійснено ремонт.

Водночас він оглянув фельдшерсько-акушерські пункти та школи. Ознайомився із перебігом жнивної кампанії фермерського господарства «Березовський».

«Великогаївську громаду можна сміливо називати «будівельним майданчиком». Відрадно, що ми є свідками реальних змін у селах, які довірилися реформі децентралізації. Зі свого боку хочу відзначити позитив в тому, що громада втілює проекти беручи активну участь у співфінасуванні.

Ось це є приклад ефективного господарювання. Так, держава допомагає, виділяючи кошти як субвенційні, так і з Форду регіонального розвитку, але головне – що тут, у самій громаді, є розуміння й власної співучасті. Вони не «сидять і чекають», а роблять. Такі громади – приклад для наслідування», – зазначив Степан Барна.

Як відомо, ремонт автошляхів в Тернопльській області є пріоритетним напрямком, при цьому разом із великими магістралями міжнародного та національного значення, намагаються не обділити й дрібні населені пункти. «Нам потрібно, щоб села Тернопільщини були комфортними для проживання.

Тоді тут залишатимуться люди, працюватимуть на рідній землі, на наших агропідприємствах та виробництвах – які, до речі, вже пропонують цілком конкурентну зарплату. В такий спосіб ми не тільки збережемо село, ми його відродимо і доведемо, що це вагома складова економічного розвитку області та країни», – підкреслив голова ОДА.

Відтак було здійснено інспектування відремонтованих ділянок доріг загальнодержавного значення за рахунок співфінасування 50%/50% у с.Баворів, с.Козівки, Скоморохи – Смолянка. За кошти сільської ради відремонтували ділянки доріг комунального значення у с.Товстолуг, с.Білоскірка та с.Грабівці.

Значно просунулися вперед роботи з реконструкції адмінбудинку Великогаївської сільради. Будівництво було розраховане на 2 роки, і за умови стабільного та вчасного фінансування, об’єкт планують здати до кінця 2017 року.

Як повідомив голова ОТГ Олег Кохман, у 2017 році заплановані видатки становили 4,2 млн грн. Однак, на даний момент виникла необхідність виконання додаткових будівельних робіт, тому замовлено коригування робочого проекту.

«Я оглядав цей об’єкт на початку травня, і бачу, що робота не стоїть на місці. Це вселяє надію. Але головне для нас – не тільки швидкість, але якість. Люди, які прийдуть сюди за отриманням адмінпослуг, мають бути задоволені», – зауважив Степан Барна.

Під час робочої поїздки він також оглянув школи у с.Баворів та Скоморохи, разом із головою Тернопільської РДА Олександром Похилим, головою ОТГ Олегом Кохманом та старостами сіл були окреслені найбільш нагальні потреби освітніх закладів, які слід вирішити до початку нового навчального року.

Крім того, Степан Барна ознайомився з роботою фельдшерсько-акушерських пунктів с.Грабівці, с.Товстолуг та с.В.Гаї.

Останній планують реконструювати під амбулаторію загальної практики-сімейної медицини –  попередньо вартість робіт становить 10,5 млн грн.

Проект пройшов конкурсний відбір і фінасуватиметься за рахунок коштів з ДФРР при співфінасуванні, яке забезпечить Великогаївська сільська рада.