Четвер , 18.04.2024

В Україні збанкрутував іще один футбольний клуб

ФК «Тернопіль» на ім’я президента Професійної футбольної ліги України Сергія Макарова направив листа про зняття з чемпіонату серед команд другої ліги.

– ФК «Тернопіль» пройшов важкий шлях становлення. Клуб і команда не зникає! У зв’язку з відсутністю фінансування ми знімаємося зі змагань у другій лізі. Зараз клуб переформатовується. Буде проаналізовано всі помилки, переглянутий план фінансування, змінено підхід до комплектації команди. Ми належно підготуємося до наступного сезону, щоб у всеозброєнні увійти до реформованої Національної футбольної ліги України, – повідомив начальник управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради Микола Круть.

Керівництво клубу дякує тренерам, футболістам, працівникам клубу за роботу та вболівальникам за підтримку. Сподіваємося, футболісти ФК «Тернопіль» знайдуть команди на якій вони заслуговують.

ФК «Тернопіль» був створений у 2007 році, в 2012-му клуб отримав професійний статус. Два сезони муніципали виступали в другій та три – у першій українській лізі. Сезон-2017/18 команда розпочала в другій лізі. Команда провела чотири поєдинки і зазнала чотирьох поразок.  Через відсутність фінансування тернополяни 13 серпня не прибули на матч із житомирським “Поліссям”.