П’ятниця , 29.03.2024

До уваги водіїв! У Тернополі з 7 серпня розпочинається реконструкція дамби

З 7 серпня розпочинається третя черга реконструкції тернопільської дамби.

Відповідне рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету. Триватиме реконструкція до кінця року.

За цей час буде проведено капітальний ремонт дорожнього покриття від гідротехнічних споруд, які ремонтували минулого року, до Надставної церкви.

Зі слів очільника Тернополя Сергія Надала, на час ремонту дамби громадський транспорт курсуватиме без змін, оскільки ремонт відбуватиметься частково – по смугах.

«Проектом передбачено ремонт проїжджої та пішохідної частин, водовідведення. Загальна вартість робіт становить понад 30 млн. грн., – розповідає міський голова. – Сьогодні 5 млн. грн. виділено з державного бюджету та ще 5 млн. грн. з міського бюджету. Звичайно, що ми будемо дофінансовувати роботи. Якщо буде коштів достатньо, то проведемо ремонт пішохідних доріжок ще цього року, у іншому випадку ремонт доріжок буде перенесено на наступний рік».

Бруківку, яку демонтують з дамби, передадуть на зберігання у комунальне підприємство та у подальшому використовуватимуть під час ремонту інших об’єктів благоустрою, зокрема вулиць Кульчицької, Брюкнера, тощо. Іншу частину бруківки продадуть на відкритих торгах.

Нагадаємо, що перша та друга черга реконструкції дамби були проведені минулого року. Тоді було відремонтовано гідротехнічні споруди – шлюзний міст та водонапуск у парк Топільче, проїжджу та пішохідну ділянки.