Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині рятували іноземця, який топився у ставі (ФОТО)

Необережна поведінка на воді ледь не обернулася трагедією для громадянина Республіки Чехія, 1988 року народження, який гостюючи на Тернопільщині, під час відпочинку на ставі в с. Мушкатівка Борщівського району вирішив «освіжитися» та, вочевидь, не розрахував власних можливостей.

Повідомлення про те що на воді в с.Мушкатівка Борщівського району топиться людина рятувальники отримали 10 серпня о 17:02.

За словами очевидців, чоловік заплив на середину водойми та почав тонути: час від часу він то зникав, занурюючись з головою, то виринав на поверхні.

При цьому він кликав по допомогу. На виклик з м.Борщів негайно вирушив черговий караул ДСНС.

Прибувши до місця надзвичайної події працівники ДСНС запобігли лиху. За допомогою човна та рятувального круга вони врятували потерпілого, який вже з останніх сил боровся за своє життя.

Геть знесиленого чоловіка доправили на берег, де йому було надано долікарську допомогу. Від подальшої шпиталізації той відмовився.

А вже наступного дня врятований завітав до Борщівського районного відділу ДСНС, аби висловити свою безмежну вдячність людям, завдяки яким він залишився живий, повідомляють у прес-службі головного управління ДСНС України в Тернопільській області.