Середа , 24.04.2024

На Тернопільщині 14 працівників загинули на робочому місці

За сім місяців 2017 року в Тернопільській області сталося 50 нещасних випадків на виробництві. У них потерпіло 56 працівників, в тому числі 14 смертельно.

14 нещасних випадків – з можливою інвалідністю, 17 нещасних випадків з тимчасовою втратою працездатності. Зареєстрований 1 випадок професійного захворювання.

14 нещасних випадків розслідування визнали як не пов’язані з виробництвом. Серед смертельних випадків три пов’язані з виробництвом, інші трапились з природніх причин.

Про це повідомив страховий експерт з охорони праці управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області О.Романюк.

Так, на одному з лісничих господарств Тернопільщини працівника вкусив кліщ, внаслідок чого у чоловіка розвинулась хвороба лайм-бореліозу. Тільки вчасне звернення до лікувального закладу дозволило уникнути важких наслідків. Причина нещасного випадку – особиста необережність потерпілого.

А у одній із шкіл Теребовлянського району під час ремонту приміщення працівницю (техпрацівник) уразило електричним струмом. Розслідування виявило, що відповідальний за електрогосподарство не провів належний огляд приміщення та не виявив, що у електричній коробці є пошкодження, а дроти були не ізольовані. Працівниця відбулася, як кажуть, легким переляком і після короткої госпіталізації повернулась додому.