Четвер , 28.03.2024

Романтичне побачення закінчилося вбивством жінки із Львівщини

Поліція вже затримала підозрюваного у вбивстві жінки, тіло якої знайшли у ставку в селі Калинівка Зборівського району.

22 серпня увечері в Тернопільському міськрайонному суді обирали міру запобіжного заходу для цього підозрюваного. Суд залишив його під вартою на 60 днів без альтернативи внесення застави.

Вбиту жінку звали Лілією, підозрюваний – Андрій. Він 1991 року народження, працює вантажником, одружений, його дружина вагітна. Сам він з Львівщини, там і проживав. Періодично приїжджав до дружини у Калинівку. Раніше він вже мав умовну судимість за крадіжку. В процесі допитів чоловік визнав, що вбив людину і що був у стані алкогольного сп’яніння.

Зі слів прокурора, Андрій познайомився з Лілією в соцмережах. Запросив у Калинівку, куди вона приїхала на таксі з Золочева. Заплатив за таксі 160 гривень, грошей забракло, тому дав таксистові свій мобільний як заставу. Андрій і Лілія розпивали алкоголь – вино, і між ними виник словесний конфлікт. Він вдарив її по обличчю, потім почав душити, заклеїв обличчя скотчем.

Експерти встановили, шо причина смерті механічна асфікція (удушення). Потім знайшов важкий камінь, замотав його у футболку вбитої і втопив її.

Адвокат повідомив, що підозрюваний співпрацював зі слідством, показав, де лежать докази. Тому просить для нього домашній арешт, бо вважає, що підозрюваний ніяк не вплине на свідків, докази не знищить, бо сам їх і показав. А також у нього вагітна дружина вдома, яка має ще одну дитину від першого шлюбу. Проте суд залишив підозрюваного під вартою на 60 днів, пише “20 хвилин”.