П’ятниця , 29.03.2024

Тернополян запрошують на допрем’єрний показ історичного блокбастера “Червоний”

У Тернополі 19 серпня о 19.00 в “Сінема-Сіті” відбудеться допрем’єрний показ першого історичного блокбастера “Червоний”.

Презентуватимуть фільм і режисер, і автор сценарію, і актори та члени знімальної групи.

«Червоний» – це перший український блокбастер, який тримає в напрузі вже з перших секунд. Одна з найперших та наймасштабніших українська гостросюжетна історико-пригодницька драма, створена за підтримки Держкіно. Критики переконані: це одна з найуспішніших та найбільш вражаючих за об’ємом зйомок інтерпретація героїчного минулого, котру досі створювали кінематографісти.

Режисер фільму – Заза Буадзе. У головній ролі – Микола Береза, котрого вже нарекли українським Бондом. В основу сценарію стрічки ліг однойменний роман Андрія Кокотюхи, який у 2012-му році отримав спеціальну відзнаку «За найкращий історико-патріотичний твір» Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

Події картини розгортаються у 1947 році. Головний герой – воїн УПА Данило Червоний – потрапляє у сталінський табір, де йому доводиться пройти крізь пекло та нелюдські каторги, переслідування кримінальних ватажків, підлість, зраду та відчай.

Попри це чоловік знаходить у собі сили протистояти репресіям начальника табору та робить спробу вирватися на волю і піднімає перше повстання у Гулазі.

Українське кіно щойно зводиться на ноги та дуже потребує Вашої підтримки! Давайте спільно сприяти його розвитку! Фільм “Червоний” – ще не вийшовши на екрани, вже увійшов в історію. Він може стати потужною зброєю в інформаційній війні, як і кожна українська стрічка.