П’ятниця , 29.03.2024

Тернопільщина запрошує на “Свято замку” біля Джуринського водоспаду

Започаткований головою Тернопільської ОДА Степаном Барною проект «Свято Замку», який ближче знайомить з історією фортифікацій та архітектурними родзинками Тернопільщини, продовжується.

Червоногородський замокУ неділю, 13 серпня, саме час завітати у Заліщицький район та взяти участь в атракціях на території Червоногородського замку. Урочисте відкриття розпочнеться о 12:00 год.

«Проект «Свято Замку» ми реалізовуємо уже другий рік. Бачимо, як за цей час зросла обізнаність про туристичні принади Тернопільщини. Водночас, ідея полягає не лише у збільшені потоку туристів, і, звісно, не в одноденній святковій забаві.

Підготовка до таких заходів – це додатковий стимул для самих місцевих жителів підтримувати територію чистою та дбати про навколишній благоустрій. Також це нагода разом подумати і віднайти шляхи додаткового розвитку цих старовинних споруд, зібрати найсміливіші ідеї», – зазначає голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Як повідомляють організатори, вже з 9:00 год ранку розгорнеться «Містечко народних майстрів», де можна буде придбати сувеніри на згадку чи скуштувати страви місцевої кухні.

З 11:00 до 13:00 год. можна буде спробувати свою спритність у спортивних іграх та змаганнях.

Святкова концертна програма за участю гостей з м.Чортків, м.Городенка, м.Борщів та самодіяльних аматорських колективів Заліщицького району розпочнеться о  12:30 год і триватиме до 19:00 год.

Після цього свій виступ гостям «Свята Замку» подарують солісти Національної опери України Петро та Павло Приймаки, а також відомий на Тернопільщині виконавець Павло Доскоч.

З 21:00 до 22:00 год – для любителів запального ритму відбудеться дискотека.
Закінчиться недільна забава запалюванням святкової ватри.