П’ятниця , 26.04.2024

Трагічне літо українців в Італії: 4 смерті у ДТП

Цьогорічне літо попри те, що воно досі триває, вже побило рекорд смертності українців на дорогах Італії.

Так, на початку серпня в авaрії загинула 23-річна українка Юлія Колотило. Керуючи автомобілем Opel Tigra, жінка заснула за кермом та врiзалась у бетонну огорожу. У результаті ДTП українка загинула на місці. Юлія Колотило була родом з Івано-Франківської області, закінчила Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. Останні роки жила в Італії.

27-річний Іван Гербут втратив життя у Сан-Стіно-ді-Лівенца, що у Венеції. 9 серпня ввечері Іван, який їхав із другом на мотоциклі, загинув на місці зіткнення із автомобілем. Його пасажира було доставлено до лікарні у тяжкому стані, де йому ампутували ногу і частково ампутували руку.

Ірина Коновалова стала жертвою ДТП 11 серпня на автостраді на Мaндрію між містами Венарія та Друенто. 38-річна домогосподарка жила в Боргаро. Сиротою залишився її восьмирічний син. Трагедія сталася через несправність двигуна фургона Mercedes, з яким зіштовхнувся її автомобіль.

Світлана Коновалова, родом із України, загинула разом із двома італійцями в автомобільній аварії, що сталася у вечері свята Ферагосто 16 серпня. Тіла загиблих було знайдено до невпізнання обвугленими. Це дуже ускладнило їх ідентифікацію. Останньою встановили саме особу Світлани.

У загибелі українки та двох італійців звинувачують 22-річного албанця Аленсіо Серджані, який був за кермом Fiat Stilo. Його заарештували за вбивство на дорозі. Тест зареєстрував рівень алкоголю, який майже втричі перевищує дозволену межу. Після зіткнення Аленсіо намагався втекти із місця події, однак його авто зупинилося за п’ятсот метрів від місця аварії.

57-річна українка була власницею магазину взуття в Сан-Джервазіо у Трані, але проживалиа в Бісельї. Всі знали її як Сільвіну, жінка багато років тому набула італійського громадянства.

Джерело: “Українська газета”