П’ятниця , 29.03.2024

Українська компанія планує запровадити авіаційний рейс із Тернополя до Жешува

Керівництво одного із провідних підприємств світу, що спеціалізується на випуску авіадвигунів та газотурбінних установок АТ «Мотор Січ» днями перебувало на Тернопільщині.

Мотор Січ літакВ рамках цієї поїздки відбулася зустріч голови Тернопільської ОДА Степана Барни та Президента підприємства, його генерального конструктора В’ячеслава Богуслаєва.

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна підкреслив, що державне підприємство «Мотор Січ» є одним із флагманів української економіки, а для Тернопільщини важливо напрацьовувати стратегію з підтримки вітчизняного виробника.

За словами Олексія Зеленюка, директора з виробництва товарів народного споживання підприємства АТ «Мотор Січ», метою візиту на Тернопільщину є впровадження продукції українського виробництва на внутрішньому ринку.

«Є пропозиції щодо розміщення на Тернопільщині локацій з виготовлення нашої продукції – це верстати, авіа-двигуни, гелікоптери, товари для медичної галузі та народного споживання. Як ми бачимо, в області є хороший технічний та трудовий потенціал, і в такий спосіб спільно можна було б покращити ситуацію із зайнятістю місцевого населення. Крім того компанія «Мотор Січ» пропонує співпрацю у розвитку Тернопільського аеропорту, зокрема ми можемо надавати свої літаки для виконання регулярних рейсів», – зазначив Олексій Зеленюк

Як зауважив голова ОДА Степан Барна, підприємство, справді, пропонує цікавий і широкий спектр продукції, який є цікавим для Тернопільщини.

«Ми почули дуже перспективні пропозиції щодо реалізації проектів у сфері авіації, лісового господарства, медицини тощо. Але пріоритетним напрямком розмови було відновлення роботи аеропорту «Тернопіль»», – зазначив він.

При цьому очільник краю повідомив, що мова йде як про запровадження регулярних рейсів, зокрема «Тернопіль-Київ», а у перспективі «Київ-Тернопіль-Жешув», так і про розміщення на базі тернопільського летовища так званого логістичного вузла з технічним обслуговуванням літаків та гелікоптерів.

«Для нас важливо, щоб сучасний високотехнічний центр з обслуговування авіаційної техніки з’явився на Тернопільщині. Найближчим часом потрібно буде відпрацювати усі можливі шляхи реалізації такого проекту. Саме тому на зустрічі із керівництвом «Мотор Січ» були присутні і голова обласної ради разом із заступниками, і народні депутати, і депутати обласної ради, і мер міста», – додав Степан Барна.

Довідково.

АТ «Мотор Січ» налічує понад 26 тис працівників, до складу об’єднання входять 10 повноцінних заводів. Історія підприємства почалася у 1907 році та нараховує вже більше 100 років. Підприємство випускає надійні авіаційні двигуни та газотурбінні установки, які є конкурентними на світовому ринку. Продукція підприємства експлуатується на літаках та вертольотах різного призначення більш ніж у 120 країнах світу