Субота , 20.04.2024

Як чоловіки обирають жінок

Є безліч факторів, які впливають на вибір партнера. Особливо це стосується чоловіків, які, як виявляється, більш прискіпливі. Психологи виділяють ряд критеріїв, які спонукають чоловіків до вибору. 

  1. Почуття гумору 

Як би дивно це не звучало, проте значну увагу чоловіки звертають на почуття гумору представниць гарної половини людства. Мало того, намагаючись завоювати серце обраниці, вони апелюють власне до легких жартів і навіть відповідних ситуацій, при цьому пильно слідкуючи за реакцією дівчини.

Під час опитування чоловіки зазначили, що важливо не лише, як обраниця реагує на жарти, а й те, чи вміє розказувати їх сама. Якщо дівчина володіє почуттям гумору, то апріорі становиться сексуальнішою. Проте тут варто уникати лайливих слів, вульгарщини тощо.

Значну роль відіграє і сам сміх. Приємний і навіть м’який голос сприймається краще, ніж прояви сміху на занадто високих чи низьких тонах.

  1. Доглянутість

Тут йдеться не про те, як багато нанести макіяжу або парфюма, а те, як жінка виглядає в загальному. Чистий одяг, охайний манікюр (не обов’язково із намальованими нігтями), чисте взуття та причесане волосся – ось що першим впадає в очі. Велику роль також відіграє стан шкіри. Чоловіки відразливо реагують на прищі, особливо коли на них нанесли «тонну» косметики. А є й такі, які зовсім не люблять жінок з макіяжем.

Ще одним «табу» для чоловіків є занадто довгі нігті з неприродно яскравими кольорами.

  1. Самовпевненість

Чоловіки деколи люблять непоєднуване – тихих, сором’язливих, проте – самовпевнених. Тут йдеться про відсутність комплексів та надмірної сором’язливості. Жінка має знати свої переваги та вміти їх показувати. Проте і тут варто не перестаратися – самовпевненість та відсутність комплексів не повинні перетворитися у синдром королеви. Жінка повинна вміти поєднувати всі ці якості та проявляти їх відповідно до ситуації.

  1. Схожість із мамою

Так закладено природою, що чоловіки на підсвідомому рівні обирають тих дівчат, які схожі на їх матерів. Річ тут навіть не у зовнішності чи звичках, а в тому, який емоційний зв’язок між ними виникає та на що він схожий. Звісно ж, елементи зовнішньої та внутрішньої схожості тут присутні – зачіска, голос, манери, вміння готувати, фігура тощо. До того ж, вони обирають тих, які вміють піклуватися про них і хочуть це робити.

  1. Врода 

Що і як не кажи, проте чоловіки дивляться на зовнішність. Звісно ж, внутрішній світ відіграє велику роль у виборі партнерки, проте видно його не зразу, що не скажеш про сексуальну фігуру та гарне обличчя.

Варто зазначити, більшість опитуваних чоловіків зізнавалися, що для них гарне обличчя важливіше, ніж сексуальна фігура. Однак вроду необхідно вдало поєднувати з ерудованістю та освіченістю. Адже краса красою, а поговорити про щось треба.

  1. Недоступність

Хоч сьогодні чоловіки перестали бути мисливцями, але першочергові інстинкти в них залишилися. Незалежна та недоступна жінка викликає настільки сильний інтерес, який побороти без досягнення бажаного неможливо. Для чоловіків це справжній виклик, гра, яку вони хочуть виграти будь-якою ціною.

Недоступність жінки у них асоціюється із власною унікальністю. Тобто вони вважають, що добитися її уваги може лише обраний. Тому, якщо ви хочете надовго зацікавити чоловіка – не відкривайтеся йому одразу, зберігайте інтригу.

  1. Відсутність друзів-чоловіків

Більшість респондентів зауважили, що для них неприємно, коли у жінки багато друзів чоловічої статі. Особливо коли ці друзі з ряду «найближчих». Таке спілкування вони розцінюють за флірт і бажання мати когось «про запас». До того ж, чоловіки за своєю природою натури власні й воліють бути «одним-єдиним» у своєї обраниці, навіть якщо всі інші – просто друзі.

Христина СЛОТА