Середа , 24.04.2024

Проїзд у маршрутці без картки тернополянина може сягнути 6 гривень

Щоб отримати карту потрібно написати заяву, принести фото, довідку з місця прописки та заплатити 57 грн. Але отримати карту зможуть не всі. Людям без тернопільської прописки пощастить менше. 

Тернопіль маршруткаУправління транспорту планує  ввести у громадському транспорті диференційований тариф, згідно якого пасажири без картки тернополянина платитимуть за проїзд у маршрутках 6 грн, у тролейбусах – 5 грн.

Але коли цей тариф введуть поки невідомо, наразі тарифи незмінні – 4 грн у маршрутках та 3 грн у тролейбусах.

– Зараз всім тернополянам потрібно обовʼязково звертатись в ЦНАП (Центр наданння андміністративних послуг – прим. ред), писати заявку, принести фото та довідку з тернопільською пропискою, – каже начальник управління транспорту, комунікацій та звʼязку Ігор Мединський. – Ці дані оброблять і видадуть картку тернополянина. Її вартість 57 гривень.

В управлінні планують на перспективу запровадити у громадському транспорті диференційований тариф, згідно якого люди з електронним квитком за проїзд платитимуть менше.   Як пояснив Ігор Мединський, тернополяни, які матимуть картки, платитимуть 4 грн в маршртуках та 3 грн у тролейбусах. Якщо картки немає, то проїзд, можливо, буде 6 грн у маршрутці та 5 грн у тролейбусі.  У міській раді пояснили, що  зараз виконком міської ради не розглядав ні питання зміни тарифів, ні питання введення диференційованих тарифів. І зараз тарифи незмінні – 4 грн у маршрутці та 3 грн у тролейбусі.

– Тариф піднімуть для приїжджих, туристів, які не сплачують податки в міський бюджет Тернополя, – каже пан Мединський. – І взагалі, діючі тарифи на проїзд у громадському транспорті є збитковими. Тому чужі мають платити реальний тариф, а тернополяни – платитимуть менше.

Людина, яка живе та працює у Тернополі, але має прописку у іншому місті чи районі теж може отримати “Соціальну карту тернополянина”.

– В такому випадку людині потрібно звернутись до свого міського чи сільського голови, що вона хоча мати картку тернополянина, – пояснює Ігор Мединський. – Він має звернутись з заявою на ім’я міського голови Тернополя – Сергія Надала, що його мешканці хочуть мати цю картку. Тоді ми продамо цю картку.

Якщо тернополяни за картку повинні заплатити 57 грн, то для людей з іногородньою пропискою вартість буде значно дорожчою. Але конкретної ціни поки немає. Пенсіонери та пільговики “Соціальну картку тернополянину” отримають безкоштовно.

Джерело: “20 хвилин”