Субота , 20.04.2024

Депутат Тернопільської облради порушив закон і отримав 850 гривень штрафу

До адміністративної відповідальності притягнуто депутата Тернопільської обласної ради за несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Нагадаємо, працівниками Управління Захисту економіки в Тернопільській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України за погодженням прокуратури Тернопільської області складено протокол про вчинення депутатом Тернопільської обласної ради адміністративного правопорушення пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За результатами розгляду протоколу судом притягнуто посадовця до адміністративної відповідальності та накладено стягнення у вигляді штрафу в розмірі 850 гривень.

Окрім того, з початку року органами прокуратури області з метою усунення причин і умов, що сприяли вчиненню правопорушень в сфері фінансового контрою внесено 38 подань за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 35 осіб, у т.ч. звільнено одного посадовця райдержадміністрації, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.