П’ятниця , 19.04.2024

Тернопільський студент у реанімації. Його батьки та брат загинули

Жахлива аварія стала фатальною для родини 22-річного студента факультету фінансів ТНЕУ Валентина Рижкова. Родом хлопець із селища Білогір’я, що на Хмельниччині. ДТП трапилася у сусідній області. Вранці 2 вересня.

Зараз за життя тернопільського студента нині борються лікарі Шепетівської районної лікарні. Хлопець тривалий час перебував у комі, у нього діагностували закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку та перелом ноги.

Валентин повертався з батьками та молодшим братом Андрієм із Києва додому. Неподалік села Коськів Шепетівського району їхній автомобіль “Renault” зіткнувся з ВАЗом. Зіткнення стало фатальним для водіїв та пасажирів обох автівок.

Як розповідають у Білогір’ї, мати Валентина згоріла живцем після спалаху авто, батько помер у реанімації, а брата не стало через два дні. Андрій помер того ж дня, коли ховали батьків. Три їхні могили поруч на цвинтарі. Рідні донині не можуть прийти до себе від невимовної втрати.

За життя тернопільського студента нині борються лікарі Шепетівської районної лікарні. Хлопець тривалий час перебував у комі, у нього діагностували закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку та перелом ноги. Медики не беруться щось прогнозувати, але кажуть, що у нього є шанси вижити. Студенти та викладачі ТНЕУ намагаються підтримати родину потерпілого, на сайті вузу розмістили оголошення про збір коштів на лікування. У Валентина є ще бабуся Лариса Дем’янівна, 8-річна сестричка Ліза і 9-річний братик Назар, які нині моляться за нього. Щоденне лікування хлопця обходиться у кілька тисяч гривень, для родини це непосильні витрати.

Валентин (ліворуч) з братом Андрієм.

— Прошу людей доброї волі допомогти нам підняти на ноги Валентина, дуже хочемо, щоб хоч він залишився живим… — витирає сльози бабуся.

— Валентин отримав у ТНЕУ диплом бакалавра, подав документи на вступ до магістратури, хотів продовжити навчання, а тут таке нещастя… — зітхає родичка потерпілого Світлана Макарова. — Ми телефонували до вузу, розмовляли з куратором, нам пообіцяли, що не відраховуватимуть його, чекають на одужання. Тепер потрібен час… Лікарі кажуть, що стан Валентина поліпшився, те, що було, і те, що тепер є — небо і земля, але важко щось спрогнозувати. Після репортажу про аварію до мене телефонували люди зі словами підтримки. Багато хто подає руку допомоги. Вразила мене одна жінка, яка зізналася, що хвора на рак і що не має шансів на одужання, тому вона вирішила віддати зібрану для неї деяку суму грошей Валентинові. Без допомоги людей ми би не впоралися, тож дякуємо усім небайдужим!

Допомогти Валентину Рижкову можна, перерахувавши кошти на рахунок у «ПриватБанку»: 5168 7573 3350 6998
(Макарова Світлана Іванівна, призначення платежу — на лікування Рижкова).

Джерело: НОВА Тернопільська газета