Четвер , 28.03.2024

Степан Барна: 44-та бригада – це приклад героїзму не в умовах мирного часу, а в боях на східних рубежах

Протягом багатьох років в Україні намагалися знищити Збройні сили України та знищити патріотизм. Але усе змінилося у 2014 році.

Адже саме тоді, 9 вересня, на Тернопільщині було відновлено 44 аеромобільну бригаду, яка сьогодні на східному фронті захищає наші кордони та береже наш спокій.

І, власне, завдяки якій, сьогодні ми маємо можливість під мирним небом у Тернополі відзначити третю річницю з часу її відновлення. На цьому наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час вітального слова на дні народження 44-ої бригади.

«Я пам’ятаю першу розмову з тоді новообраним Президентом України Петром Порошенком. Це було прохання про відновлення нашої бригади, яке було почуте. Адже саме за дорученням Президента України, Верховного Головнокомандувача Петра Порошенка було зініційовано відновлення військового з’єднання у місті Тернопіль», – нагадав Степан Барна.

Водночас, він підкреслив, що наша бригада – це приклад героїзму, проявлений не в умовах мирного часу, а в боях за Донецький аеропорт, під час проведення операції під Дебальцевим, а також на багатьох позиціях у Донецькій та Луганській областях.

«Сьогодні лише 1/5 військовослужбовців має можливість святкувати день народження своєї бригади на мирній території. Всі решта ж стоять в обороні територіальної цілісності нашої держави на Сході. Тому ми всі повинні усвідомлювати, що відповідальність за відновлення Збройних сил України є пріоритетом державної політики на наступні роки. Ми можемо говорити про розвиток економіки, про створення благополуччя наших людей лише за умови, якщо у нашій країні буде мир і спокій. Але це можливо лише тоді, коли мужні військовослужбовці Збройних сил України будуть гарантувати нам безпеку і повернення наших земель у Донецькій, Луганській областях та в Криму, котрі сьогодні окупував російський агресор», – зазначив Степан Барна.

Саме тому, як зауважив очільник краю, кожен орган місцевого самоврядування, органи державної влади мають усвідомлювати свою відповідальність за відновлення військових з’єднань на території області.

«Мені приємно, що після останнього візиту Президента України на Тернопільщину на території нашої бригади стали відчутними кращі зміни і з точки зору матеріально-технічного забезпечення, військового переоснащення, а також з боку здійснення конкретних кроків щодо відбудови військових частин у Теребовлі, Чорткові та розширення потужностей військових з’єднань у Бережанах. Сьогодні ми живемо у відповідальний час. Ми задекларували курс не лише повернути анексовані території України, а й вступити у НАТО. Тому я вірю в те, що вже невдовзі наша армія стане гідним суб’єктом системи міжконтинентальної безпеки. Вірю в те, що гідне місце в цьому процесі займе 44-та тернопільська артилерійська бригада», – акцентував очільник області.