П’ятниця , 19.04.2024

Термальні води Косино щороку приваблюють тисячі туристів з усього світу (ФОТО)

Західна Україна славиться своїми термальними джерелами, які щороку приваблюють тисячі туристів з усього світу. Одним з таких комплексів є Косино – оздоровчо-рекреаційний комплекс, який пропонує найвигідніші ціни на відпочинок та лікування усієї родини. 

Весь комплекс розташований в селі Косонь (Косино), що в Закарпатській області, на території мальовничої Берегівщини. Особливе розміщення та місцевість зумовлює максимальне насичення вод мінералами та мікроелементами.

Варто зазначити, особливістю Косино є те, що шлейф мінеральних термальних вод тягнеться через ряд таких країн, як Франція, Італія, Іспанія, Сербія, Хорватія, Австрія, Швейцарія та Балкани. Через таку особливість не варто витрачати зайві кошти та відправлятися на лікування чи відпочинок за кордон.

На території оздоровчого комплексу є власна свердловина, глибина якої опускається нижче позначки в 190 метрів. Уже на глибині 90 метрів вона мінералізується та досягає температури в 51 градус за Цельсієм.

На території самого комплексу знаходиться сім басейнів, два з яких – прісні, а п’ять – термальні. Незалежно від виду температура води у них не опускається нижче відмітки 41 градус за Цельсієм.

Ще однією родзинкою Косино є сім унікальних саун, розроблених за проектом закордонних лікарів та будівельників. З їх допомогою можна вилікувати ряд сердечно-судинних та нервових хвороб.

Цінова політика в Косино дозволяє підібрати оптимальний варіант відпочинку для кожного. Так, для дітей ростом до 150 сантиметрів вхід безкоштовний, для дорослих – від 350 гривень за три години, для пенсіонерів – від 150 гривень. Окрім цього тут пропонують знижки для ветеранів та учасників АТО – в межах 150-300 гривень за три години проведення в басейні.

Особливість мінеральних термальних вод полягає в насиченні мінералами та мікроелементами. Завдяки цьому пройдений курс допоможе вилікувати ряд таких захворювань:

  • опорно-рухової системи: артроз, остеохондроз, артрит, поліартрит, наслідки перелому суглобів, післяопераційний стан, захворювання суглобових тканин;
  • захворювання серцево-судинної системи: гіпертонічна хвороба I-II стадії, з порушенням кровообігу не вище I ст., постміокардічній кардіосклероз з порушенням кровообігу не вище I ст.;
  • периферична нервова система: травми нервових корінців і сплетінь, захворювання нервової системи, радикуліт, поліневрит;
  • периферичні судини: атеросклероз судин кінцівок, ендартеріїт з порушенням кровообігу нижніх кінцівок I-II ступеня, акроангіоневроз, варикоз;
  • біліарна система: хронічний безкам’яний холецистит, дискінезія жовчовивідних шляхів, стан після холецистектомії.

Добратися до Косина з Тернополя можна лише з пересадками з можливістю кількох варіантів:

  1. автобусом або поїздом до Ужгорода, а звідти автобусом до Косина;
  2. автобусом або поїздом до Стрия, а звідти автобусом до Косина.

Вартість проїзду коливатиметься в межах 300-400 гривень, залежно від обраного транспорту.

Христина СЛОТА