П’ятниця , 19.04.2024

Тернополян та жителів області лякають штрафами за спалювання листя

З настанням осені почастішали випадки спалювання листя та рослинних залишків мешканцями міста.

Управління муніципальної поліції повідомляє, що самовільне випалювання рослинності або її залишків – це адміністративне правопорушення. За вказане правопорушення передбачено штраф від 170 до 340 грн., а для посадових осіб – від 850 до 1190 грн.

При виявленні зазначеного порушення тернополяни можуть звертатись в управління муніципальної поліції Тернопільської міської ради (тел. 40-41-68), Державну екологічну інспекцію у Тернопільській області, Управління ДСНС або на гарячу лінію міської ради за тел. 15-80.

Довідка. Відповідно до ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Самовільне випалювання рослинності або її залишків) – випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння.