Четвер , 18.04.2024

У Польщі засудили українця, який незаконно працевлаштував 60 своїх співвітчизників

У Польщі суд призначив 28-річному громадянину України штраф у розмірі десять тисяч злотих й зобов’язав повернути понад тисячу злотих.

Таке суворе покарання українець отримав за порушення польського трудового законодавства, працевлаштувавши 63 іноземців, повідомляє СВІТ.UA з посиланням на poland2day.com.

Нагадаємо, у польському Битуві прикордонники проконтролювали легальність працевлаштування іноземців у компанії громадянина України. Виявилось, що із 68 працюючих там іноземців 63 працювали нелегально.

Діяльність компанії полягала в залученні іноземців до роботи у м’ясній галузі та інших сферах діяльності на території Поморського воєводства. Прикордонники встановили, що стосовно 59 громадян України, трьох громадян Молдови та громадянина Білорусі роботодавець не виконав своїх зобов’язань.

Він не отримав необхідні дозволи на роботу або заяви про намір доручити виконання роботи, не уклав з інозмецями договір у відповідній формі, а також доручив їм роботу не відповідно до умов, зазначених у заявах про намір доручити виконання роботи.

Правоохоронці встановили, що роботодавець свідомо ввів іноземців в оману, користучись їх незнанням.