П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі зростуть штрафи за паркування на місцях для інвалідів

З 26 жовтня вступить у дію закон щодо збільшення відповідальності за порушення правил зупинки та стоянки транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю.

За порушення правил зупинки чи стоянки транспортних засобів на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю ( крім випадків вимушеної стоянки), а так само створення перешкод водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять осіб з інвалідністю, у зупинці чи стоянці керованих ними транспортних засобів тягнуть за собою накладення штрафу від ста двадцяти до ста п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів. А саме – від 1020 до 1700 гривень.

Такий самий штраф очікує на тих водіїв, які незаконно встановлюють на транспортному засобі розпізнавальний знак «Водій з інвалідністю».

Управління патрульної поліції Тернополя звертається до громадян: будьте взаємоввічливими до водіїв з особливими потребами!