Вівторок , 23.04.2024

Чому жінкам не потрібні шлюб та стосунки

Сьогодні існує безліч міфів про те, що саме для жінки щастя, як вона повинна поводитися та що їй взагалі потрібно. Перше місце в цьому переліку займає шлюб і власне створення сім’ї, без яких представниць прекрасної статі вважають неповноцінними. 

Однак відомий психолог Кріс Норман впевнений, що шлюб – це не гарантія реалізації для жінки в сімейній сфері, а лише ряд обмежень та заборон, без яких жити буде значно легше. Психолог не лише радить добре думати, перш ніж ставати на шлях сім’ї, а й за можливості уникати його зовсім.

В одній із наукових статей Кріс виділив ряд аспектів, реалізація в яких не вимагає шлюбу і навіть партнерських стосунків.

  1. Самореалізація

Сьогодення дозволяє жінкам реалізовувати себе абсолютно в усіх сферах діяльності. Завдяки цьому змінюються пріоритети та цілі. Це лише колись жінок значно обмежували, залишаючи для них сім’ю, яка автоматично ставала на перше місце.

Сьогодні ж жінка може обрати що завгодно, при цьому не акцентуючи увагу на стосунках чи шлюбі. До того ж, вона буде щасливою. Кріс Норман закликає жінок робити те, що вони хочуть і до чого мають тягу, а не заковувати себе стосунками, дітьми та чоловіком, які забирають майже весь вільний час.

  1. Діти

Сучасний світ так влаштований, що для того, аби народити дитину, не потрібно створювати сім’ю. Мало того, тут навіть можна обійтися без статевого контакту з чоловіком – достатньо штучного запліднення.

Психолог впевнений, що сучасні чоловіки (значна їх частина) навіть за наявності сім’ї всю роботу «звалюють» на жінку. Тому відсутність чоловіка лише полегшить життя та дозволить правильно розподілити свій час.

Навіщо догоджати чоловікові, коли той час можна з користю витратити на себе та дитину?

  1. Гроші

Якщо колись головним у зароблянні грошей був чоловік, який і утримував сім’ю, то сьогодні все далеко не так. Зараз все більше жінок заробляють на рівні з чоловіками, а то й більше, при тому, що сімейні витрати діляться чи не порівну.

Коли чоловік перестає утримувати сім’ю, то і його необхідність відходить на останній план. Також в цій ситуації виникає проблема розподілу сімейних обов’язків та своєрідна заміна гендерних ролей партнерів, що зовсім не до вподоби представникам сильної частини людства.

  1. Кохання

Щоб кохати й бути коханою жінкам, власне як і чоловікам, не потрібен штамп у паспорті. Стосунки можуть бути відкритими й вільними, при цьому, кожен з партнерів отримуватиме те, що йому потрібно.

До того ж, Кріс Норман стверджує, що сучасні жінки досить прискіпливі до партнерів та того, як вони з ними поводяться. Особливо коли це стосується зради, побиття, образ тощо. Якщо колись це терпілося й вважалося «нормою», бо так майже в усіх, то зараз – це суттєва причина аби порвати зі своїм партнером.

Сучасна жінка не потребує класичних сім’ї та стосунків, які їй нав’язує суспільство. Жінки сьогодення потребують надійних партнерів, вірних друзів та гарних коханців, які зможуть задовольнити усі потреби. Сучасний шлюб, якщо він і доречний, то значно відрізняється від того, який ототожнюють з дітьми, постійними прибираннями та приготуванням їжі.

Кріс Норман радить жінкам добре подумати, перш ніж вступати в сімейне життя та стосунки загалом. А якщо вже й згодитися на такий крок, то лише з тим чоловіком, який ладний стати справжнім партнером у всьому.

Христина СЛОТА