П’ятниця , 19.04.2024

З Польщі депортують майже 100 українських заробітчан

Ті знайшли нові можливості обходити місцеві закони.

Минулого місяця прикордонники з Надоджанського відділу затримали близько 100 іноземців, які порушили правила щодо законності перебування у Польщі, пише СВІТ.UA з посиланням на inPoland.

Більшість серед затриманих – громадяни України. Всіх правопорушників було спіймано на польських дорогах, хоча вони не обов’язково працюють у Польщі. Цікаво, що лише минулого тижня суд видав ще двадцять рішень, що зобов’язують українців повернутися до своєї країни та тимчасово забороняють їм в’їзд до Польщі.

Виявляється, що більшість українців нелегально працюють в Чехії, маючи лише польську робочу візу. Перетинаючи кордон, вони кажуть, що працюватимуть у Польщі, надають всі необхідні документи, а як виявляється пізніше – всі папери фальшиві. Принаймні, так стверджує капітан прикордонної служби Рафал Потоцкі.

Частину таких працівників вдається затримати на кордоні, проте є й такі, хто уникає покарання. Окрім того, що українці вирушають на роботу до Чехії, то велика частина з них працює там, взагалі не маючи дозволу на роботу, навіть польського. Ще частина таких осіб мають прострочений дозвіл на перебування в країні. Візи всіх нелегалів анульовують, після чого правопорушників депортують до України.

Мешканці прикордонного Клодзька розповідають, що до Чехії шукати кращої долі вирушають не лише українці, а й самі поляки. Адже в пік сезону заробітчанам в Польщі й так платять набагато менше, ніж це зазначено в законодавстві.

 

One comment

  1. думали, що самі хитрі, а тут он як вийшло.