П’ятниця , 19.04.2024

Ліга Чемпіонів: “Шахтар” здобув вольову перемогу над “Фейєнордом” (ВІДЕО)

У вівторок, 17 жовтня, донецький “Шахтар” провів свій черговий поєдинок групового етапу Ліги Чемпіонів.

Фейєнорд - ШахтарГірники в гостях протистояли голландському “Фейєнорду” і перемогли з рахунком 2:1.

Голландці уже на старті поєдинку спробували заявити, хто на полі господар і провели дві небезпечні атаки. А третій похід до воріт П’ятова виявився результативним. Український воротар відбив дальній удар, але Бергхейс першим опинився на добиванні і на 7-ій хвилині вивів свою команду вперед – 1:0.

Гірникам якийсь час було потрібно, щоб оговтатися після такого стартового натиску. Але у середині першого таймі вони використали свій перший небезпечний момент. На 24-ій хвилині Фред перехопив передачу суперника у центрі поля, вдало і швидко оцінив ситуацію та здійснив розрізну передачу на Бернарда. Бразилець вийшов віч-на-віч з голкіпером голландців, обвів його та закотив м’яч у порожні ворота – 1:1.

А у другому таймі (54 хв.) Бернард оформив дубль. Після навісної передачі Бутка він головою відправив м’яч у ворота голландської команди.

Після другого забитого м’яча “Шахтар” доволі впевнено контролював гру, доводячи матч до перемоги, але за 15 хвилин до фінального свистка Ракицький отримав червону картку і гірники опинилися в меншості.

Голландці спробували скористатися своєю чисельною перевагою. Гра суттєво пожвавилася. Обидві команди мали нагоди забити гол, але рахунок так і залишився незмінним.

У підсумку перемога “Шахтаря” з рахунком 2:1, яка дає непогані надії на вихід із групи.

В іншому матчі групи F англійський “Манчестер Сіті” вдома обіграв італійський “Наполі” з рахунком 2:1.

Після трьох зіграних турів у групі F лідирує “Манчестер Сіті” – 9 очок, у “Шахтаря” – 6, у “Наполі” – 3 і у “Фейєнорда” поки що 0.