П’ятниця , 29.03.2024

Максим Нефьодов: Тернопільщина у ТОП-3 в Україні за використанням електронних закупівель

Тернопільська обласна державна адміністрація підписала Декларацію про співпрацю Тернопільщини з електронною системою ProZorro.

Продажі, завдяки якій через прозорі електронні аукціони здійснюватиметься продаж та оренда комунального майна. Презентували пілотний проект перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, керівник проекту ProZorro.

Продажі, радник Міністра інфраструктури України Олексій Соболев, заступник голови ОДА-керівник апарату Тернопільської ОДА Ігор Вонс.

ProZorro.Продажі – електронна торгова система, створена за ініціативи Мінекономрозвитку України, Transparency International Україна, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національного Банку України та українських електронних майданчиків.

За словами Максима Нефьодова, співпраця з Тернополем у напрямку розвитку електронних сервісів відбувається дуже динамічно і продуктивно.

«Обласна державна адміністрація знаходиться у ТОП-3 в Україні за використанням електронних закупівель. На Тернопільщині близько 50% завершених тендерів по системі, а це досить непоганий результат. 53% допорогових закупівель в області відбуваються конкурентним способом – це також один з кращих результатів у країні», – зазначив Максим Нефьодов.

Також він наголосив на значному розвитку України у напрямку закупівель: «Ми виступаємо за максимальну конкуренцію, максимальне розкриття інформації, створення системи, де бізнес і громадські організації можуть ефективно співпрацювати для досягнення мети.

Нам здається, що ми змогли досягти дуже непоганого результату у закупівлях – Україна перетворюється з країни, яка завжди когось наздоганяла і вчилася, у країну з якої беруть приклад, експертів якої запрошують до різних країн. Я переконаний, що українці – це талановита і розумна нація, тому надзвичайно приємно, коли наші досягнення визнаються у  всьому світі», – наголосив Максим Нефьодов.