П’ятниця , 29.03.2024

Тернопільський посадовець попався на хабарі у 600 доларів

Кримінальне провадження з обвинувальним актом стосовно працівника одного з комунальних підприємств Тернополя направили до суду тернопільські поліцейські. Чоловік вимагав 600 доларів у приватного підприємця.

600 доларів США – так оцінив свою «допомогу» посадовець одного із комунальних підприємств обласного центру. Кошти він взяв у місцевого підприємця. За ці гроші пообіцяв вплинути на працівників міської ради, аби ті дозволили розмістити у Тернополі три об’єкти торгівлі.

Поліцейські спільно з працівниками прокуратури та управління захисту економіки затримали зловмисника 8 вересня на робочому місці, коли він отримав хабар. Йому оголосили підозру та обрали цілодобовий домашній арешт. Підозрюваний у скоєному зізнався.

За фактом злочину передбаченого статтею 369-2 ККУ (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди) правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

27 жовтня матеріали досудового розслідування передано до суду, який обере йому міру покарання.