П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі чоловіки та жінки у бікіні показали свої красиві тіла на камери (ФОТО, ВІДЕО)

На міжнародний турнір з бодібілдингу «International Ternopil Cup» 15 жовтня у ПК «Березіль» з’їхались чемпіони з Європи та України. У рамках турніру провели змагання з фітнес-бікіні. Два “золота” поїхало у Львів, а у Тернополі залишилось “срібло”.

–    Міжнародні турнір такого рівня в Тернополі вперше, – каже віце-президент Тернопільської обласної федерації бодібілдингу та фітнесу Віталій Смовж. – Та й в Україні не було таких міжнародних змагань. Атлети з Європи сюди практично не приїжджають.

За словами віце-президента, організувати такі змагання було дуже складно, оскільки було чимало моментів, які не залежали від організаторів.

–    Учасників приїхало мало. Ми очікували двадцять спортсменів, а приїхало всього одинадцять, – розповідає Віталій. – Приїхали учасники з Польщі, Норвегії, Росії та Білорусії. Також було шестеро учасників з України.

Перемогу здобув абсолютний чемпіон Європи Володимир Бірук, який отримав приз 3 000 доларів. За друге місце росіянин Олександр Колясников отримав 2 000 доларів, а за третє поляк Павел Водик отримав 1 500 доларів. За четверте місце – 500 доларів, п’яте – 400, шосте – 300 доларів. І з 7 по 10 місце – по 200 доларів.

–    Зараз я живу в Києві, але родом з я Західної України, – розповідає Володимир Бірук. – Займаюсь цим спортом уже більше десяти років.  Щодо результату, то я, як будь-який амбіційний спортсмен, завжди сподіваюсь на перемогу. Тому хотілось виграти. Конкуренція була досить висока. Хотілось б відзначити організацію турніру, яка була на дуже високому рівню. Це дуже добре для розвитку цього спорту. Я задоволений, що прийняв участь і в наступних роках рекомендуватиму цей турнір іншим спортсменам.

Тернополянка виборола срібло

В категорії фітнес-бікіні було 13 учасниць, які з’їхались у Тернопіль з усієї України та Криму. 23-річна учасниця з Криму Олександра Половцева у залі займається протягом трьох років. А почала виступати, бо їй не вистачає сцени.

–    Сцена для мене – об’єкт нових вражень, відчуттів, – розповідає Олександра. – Я звикла до сцени, оскільки до того дев’ятнадцять років я професійно займалась спортивними бальними танцями. Але у 2014-ому році я розійшлась з партнером. І захотіла піти у спорт однієї людини, тобто ні від кого не залежати. За три роки у мене було шість-сім чемпіонатів.

Дівчина каже, що ані займатись цим спортом, ані готуватись до змагань їй не складно. Оскільки для неї це – улюблене хобі.

–    Якщо тобі тяжко, якщо ти вмираєш, то не роби цього, – додає Олександра. – Щодо Тернополя, то місто мені дуже сподобалось. У вас дуже привітні люди. Я приїхала скоріше, ніж моя команда і трішки заблукала. Але мені допомогли, здається учасники АТО, знайти місце, де можна переночувати.

Зараз дівчина навчається на магістратурі, здобуває освіту за спеціальністю спеціаліст з міжнародних економічних відносин.

Тернопіль представляло дві красуні – Таїсія Єлісєєва у категорії понад 164 см та Наталія Горобець – до 164 см. Таїсія у своїй категорії зайняла четверте місце, а Наталія у своїй – друге.

–    Це мій другий турнір, тому  я не очікувала, що взагалі займу якесь місце, – розповідає Наталія. – Для мене величезна честь стояти на цій сцені, бо поруч виступали дівчата, які вже мали певний досвід та титули. Мені пощастило, що нещодавно я виграла в Івано-Франківську і тому я потрапила сюди.

У залі 25-річна тернополянка займається два роки, а до перших змагань готувалась дев’ять місяців. За допомогою Наталія звернулась до Таїсії Єлісєєвої, яка працює тренером.

–  Вона неймовірна дівчина та тренер, яка повірила в мене, – каже Наталія. – І вона захотіла мені допомогти. Тая дуже багато сил в мене вклала і для мене вона приклад величезної самовіддачі.

У  Наталії Горобець спеціальність «Економіка нерухомості», але працює вона у сімейному бізнесу в сфері виготовлення сиру. Живе Наталія у Ланівцях і на тренування постійно приїжджає у Тернопіль. Іноді займається вдома.

Перше місце у категорії до 164 см отримала львів’янка Наталія Бершеда. Спорстменка отримала нагороду 5 000 грн. У категорії понад 164 см перше місце та нагороду отримала теж львів’янка – Оксана Бригідир. За друге місце учасниці Наталія Горобець та Марина Оборська отримали по 3 000 грн. А за третє: Олексадра Половцева та Поліна Скакун отримали по 1 500 грн. Абсолютна чемпіонка, якою стала  Оксана Бригідир, отримала від спонсорів 10 000 грн. IFrame

Очікували більше глядачів

–     В нас хоч і багато спортзалів у місті і зараз досить популярно займатись спортом, але напевно це не кожному цікаво, – каже віце-президент Тернопільської обласної федерації бодібілдингу та фітнесу Віталій Смовж. – Прийшли в основному спортсмени, які цим живуть та цікавляться. Прийшли і люди, яким це цікаво, але їх, на жаль, небагато. Потрібно частіше проводити такі заходи, щоб люди звикали.

Але ті, хто прийшов подивитись на атлетів, залишились задоволеними. Тернополянка Юлія Дутка в “Березіль” прийшла з чоловіком. Вони обоє теж займаються спортом.

– Дуже шкода що в Тернополі мало поціновувачів цього спорту, зал був повний максимум на половину, – каже Юлія. – Хоча приїхали зірки зі всього світу. Чого тільки вартий Денніс Вольф. Чемпіон Олімпії та Арнольд классік. Коли він виходив на сцену овацій мало бути в рази більше. Виграв українець і це наша маленька гордість. Також глядачів здивував чималий призовий фонд. Після таких змагань з’являється ще більша мотивація займатися спортом та слідкувати за своєю фігурою. Надіюсь, що такі турніри будуть проводитись і надалі, але за умови що Тернополяни будуть трошки активнішими до цього спорту.

Ініціатор міжнародного турніру – переможець «Arnold Classic Amateur» в американському Колумбусі, штат Оґайо, а відтепер і переможець міжнародного турніру EVLS PRAGUE Олег Кривий запросив у Тернопіль зірок бодібілдингу – Мілана Шадека та Денніса Вольфа.

–    Я минулого року уже приїжджав до Олега Кривого і він знову мене запросив, – каже німецький чемпіон Денніс Вольф. – Я завжди стараюсь прилетіти в усі країни, куди мене запрошують.

Німець відмітив хорошу організацію чемпіонату, проте зазначив, що не всі учасники були у формі.

–    Учасник з Росії був у хорошій формі. З Польщі був дуже сухий спортсмен, але в нього відставали ноги, – каже Денніс. – Щодо переможця. Форма для мене найважливіша, а серед всіх він не був у формі. Можливо, судді дивились на пропорції. Я, можливо, судив би по-іншому. Дівчат мені складно судити. Але трійка переможниць красиві, в хорошій формі.

Джерело: “20 хвилин”, Мар’яна ДОХВАТ